Son yıllarda en popüler yağların baş tacı diyebiliriz. Alternatif tıpta en çok kullanılan yağlardan birisidir. Kullanım açısından çok geniş bir alana sahiptir. En zengin doymuş yağ kaynaklarındandır. İçeriğindeki yağ asitlerinin hemen hemen % 90 ı doymuş yağdır. İyi miktarda E vitamini içerir. Ancak, onun dışında herhangi bir vitamin ve mineral içermez. Ayrıca, lif de içermemektedir.

Orta zincirli trigliserit içerir. Orta zincirli yağ asitleri sindirilmeden, ince bağırsaktan direk emilerek karaciğere gider ve karaciğerde epilepsi ve Alzheimer gibi beyin hasarları üzerinde iyileştirici etkisi olan keton cisimlerine dönüşüldüğüne dair birçok araştırma vardır. Hindistan cevizi yağı, bağırsak florasını korumak için birebirdir. Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır. İştah kesici özelliği vardır. Onun için daha az kalori almaya yönelik çalışmaları vardır. Yapılan araştırmalar kısa süreli de olsa daha az kalori alındığı, yağ yakımını arttırdığı için kilo verildiği gözlemlenmiştir. Hindistan cevizi yağının karın boşluğu ve organların etrafında bulunan karın bölgesinde ki yağlar üzerinde azalmaya gittiği gözlemlenmiştir. Bu yağ tüketildiğinde özellikle bel çevresinde yağlanmanın azaldığı görülmüştür. Bununla birlikte, kalorisi yüksek bir yağ olduğu ve büyük miktarlarda tüketmenin kilo almaya neden olabileceği unutulmamalıdır.

Bunun yanında hastalıklara karşı savunma mekanizması vardır. Antioksidan bakımından zengindir. Cilt, saç, diş her alanda her yöne yararları vardır. Vücuttaki iyileşme sürecini kısaltıcı etkisi vardır. Kuruluğu azaltırken vücudu nemlendirir. Cildi korur. Her besinde olduğu gibi bunda da porsiyon kontrolü önemlidir. Bunların yanında kandaki iyi kolesterol seviyelerini yükselterek kalp hastalıkları riskinde azalmaya yardımcı olabilir. Antimikrobiyal özelliklere sahiptirGün içerisinde iki kez her tükettiğinizde de 1 yemek kaşığından fazla tüketmemeye özen gösterin. Fazla tüketimi yan etkiler yapabilir. Fazla tüketimi ishal yapabilir. Alerjik reaksiyon gösterebilir. Kaşıntı kızarıklık gibi problemlerle karşılaşılabilir. Hindistan cevizi yağı yüksek bir doymuş yağ içeriğine sahibi olduğu için, gereğinden çok alındığında kiloyu ve kolesterol seviyelerini artırdığı yönünde araştırmalar vardır. 1 yemek kaşığı ortalama 120 kaloridir. Sürdürülebilir beslenme de kilo kaybı için, sağlıklı beslenme planı ve egzersiz temellerini korumanız gerekmektedir.

Sağlıcakla kalın…