Yaşadığımız yüksek enflasyon, girdi maliyetlerinin artışı, faizler ve döviz kurlarındaki yükselişler ekonomimizi olumsuz olarak etkilemeye devam ediyor. 

Ekonominin iyi gitmeyen bu hali vatandaş olarak hepimizi derinden etkilerken,  geçinmekte her geçen gün zorlanıyoruz.

Döviz kurlarının her yükselişiyle ve bu yükselişin etkisiyle en çok tüketilen gıdadan başlayan hemen hemen her ürüne ve hizmete zam yapılması da oldukça zorluyor.

Tabi ki salgınında bu sürece olumsuz katkısı vardır. Sıkıntılarımızda sürekli artıyor. 

Tabi ki bu sıkıntılardan bizleri kurtaracak olanda ülkeyi yöneten iktidar olacaktır.

Umarım iktidar ekonomi başta olmak üzere çözülecek her sorunu çözer, ülkemizde rahatlar.

Ancak siyasal girginliklerden uzak durulmalı, sorunların çözümüne yönelinmelidir.

Bunun yanında birlik ve beraberlik anlayışını daha çok güçlendirirse, aşamayacağımız hiç engel ve çözülmeyecek hiçbir sorunda kalmaz.

Millî birlik ve beraberlik; milletçe birliği, bir arada yaşamayı ve bütünlüğü ifade eder.

Aynı kaderi ve duyguyu paylaşan ve bir arada yaşayan millet fertlerini, birbirine sımsıkı bağlayan en önemli unsurdur.

 Milletçe birlik ise, milleti oluşturan unsurlarda birlik, beraberlik ve bütünlük demektir.

Aynı zamanda ortak amaçlarda da, idealde de bir olma anlamına da gelmektedir.

Doğal afetler, savaşlar, salgın hastalıklar ve olaylar insanları bir araya getiren ve kenetlenmelerini sağlayan olaylardır.

 Aynı bayrağı ve toprağı paylaşan milletimiz birlik ve beraber olarak, bu zor günleri aşmayı başarmıştır.

Türk Milleti, yıllar boyunca birçok savaş ve afet görmüşüz. Kurtuluş Savaşı, depremler, en son 15 Temmuz vakası ülkemizin geçirdiği önemli olaylardan birkaçıdır.

 Büyük cesaret ve kenetlenme örneği veren Türk Milleti, kötü olayların ve durumların altında kalkarak, milli birlik ve beraberliğiyle dünyaya örnek olmuştur.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odasının yeni hizmet binası açılışında konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun bu anlamdaki konuşmasını sizlere aktarmak istedim.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Biz hiçbir zaman umutsuz olamayız. Umutsuz olsak ertesi sabah dükkânın kapısını açamayız bile. Onun için bize yakışmaz. Bu zamana kadar yaşadığımız pek çok sıkıntılı süreci nasıl aştıysak bunun da üstesinden Türk özel sektörü olarak geleceğiz. Sıkıntıların hepsini aşacak iradeye ve imkâna da ülke olarak sahibiz. Yeter ki burada olduğu gibi birlik ve beraberlik olsun. Birlik, beraberlik olursa çözülemeyecek bir şey yok. Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır. Farklı olabiliriz, farklı da olmalıyız zaten. Sizden ricam; bir birinizi ötekileştirmeyin. Etnik kökeni, mezhebi, dini, farklı siyasi görüşünden dolayı ötekileştirmeyin. Allah istese hepimizi aynı yaratırdı. Farklılıklarımız aslında zenginliğimiz. O farklılıkları bir araya getirebilirsek ne mutlu bize."

Rifat Hisarcıklıoğlu, millet olarak sıkıntıların hepsini aşacak iradeye ve imkâna da ülke olarak sahibiz derken,  Birlik, beraberlik olursa çözülemeyecek hiç sorunun kalmayacağını söylemesi de oldukça önem arz ediyor.

 Birlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır demesi de oldukça dikkat çekicidir.

Gelinen noktada ülkemizin kaybedeceği bir gün bile yoktur. Herkes üzerine düşen görevi ve sorumluluğu yerine getirirse, çözülmeyecek hiçbir sorunda kalmaz.

Birlik ve beraberlik ruhu içerisinde hareket edersek, her şeyin üstesinden gelindiği gibi, başarı da beraberinde gelecektir.

Yeter ki ülkemizi siyasal gerginliklerden uzak tutalım. Birbirimizi dışlamadan ülkemize ve yaşanılan sorunların çözümüne odaklanalım.

Ne dersiniz sizce de böyle davranmamız gerekmez mi?