Harama yakınlık son yıllarda kendini daha çok hissettirmeye başladı. Bu neme nem bir telaştır anlayamadım. Neymiş efendim içki yasaklanıyormuş. Yok, toto, loto piyango kumar mı olurmuş, halkta bir telaştır aldı gidiyor. Müşterek bahislerin hepsi haram değil mi? Yok, içki yasağı turizme darbe imiş, gericilikmiş, çağdışılıkmış. İnsan yılbaşında bir bilet alsa ne olurmuş. Yılbaşı gecesi insanın bir iki kadeh içki içmesinde ne sakınca varmış.

Kendimize gelelim, yoksa kendi elimizle felaketi getireceğiz. Yüce Allah’ın yasak ettiği, haram kıldığı şeyi belediye ve kanunlar yasaklasa, satışını ve kullanılmasını bir düzene koysa kötü mü olur? İçki içmek isteyene, turiste ve yerliye kimse içme demiyor karışmıyor da.

Zaten dinlediğimiz kadarıyla yasaklama diye bir şey de yok. Ama bir damla suda fırtına koparılıyor.

Maide Suresi 90/91 ayetlerinde “Ey iman edenler, muhakkak şarap, kumar, dikilen putlar ve fal okları kötüdür; şeytanın işlerindendir. Ondan kaçınınız ki felaha(kurtuluşa) eresiniz” buyrulur. Peygamberimiz de “Şaraptan (içkiden) kaçınınız zira o, kötülüklerin anasıdır. Kul zina eder veya şarap içerse imanı başının üstüne çıkar, gölge gibi durur; o fiilden fariğ (yani vazgeçinceye kadar) olunca tekrar imanı kendisine döner” buyurmuşken bu kadar harama yönelmek bunun kullanılmasını içilmesini desteklemek hem de seçtiğimiz kişiler tarafından dile gelmesi niyedir anlamış değilim.

Biz haramı mubah kılmaya çalışıyoruz. Bu yanlış ne zaman bitecek? Hoş kimse zaten edebiyle içip kimseye zarar vermeyene de bir şey dediği yok. Herkesin günahı da sevabı da kendisine aittir. Trafikte alkollülerin durumunu görüyoruz izliyoruz. Bir de eskiden beri içmeye ortam bulamadıklarını söyleyen yaygaracılar var; içki satış ruhsatı için bazı işlemlerinin yapılmasını isteyen belediyeler zorluk çıkarıyor diye ortalığı velveleye verenler.

Üç beş kişi mahalle arasında sokak başlarında umuma ait Pazaryerlerinin kıyılarında alıyor şarabını, rakısını, hatta mezesini, halkın gözü önünde, evlerden bakan annelerin ve çocukların gözleri önünde kuruyor çilingir sofrasını içkisini içiyor. Sonra içkinin verdiği sarhoşlukla birbirleri ile kavgalar başlıyor, galiz küfürleşmeler oluyor. Şimdi soğuk olunca azaldı bunlar yazın çok olur. Onlara kimse müdahale edemiyor etmiyor da. Amma, üç beş kişi ailesi ile beraber bir parka veya bir piknik alanına çıksa, vakti gelince kalkıp üç kişi bir kenarda namazını eda etse vay efendim irtica hortladı. Şunların yaptığına bakın bunlar doğru mu?

Ne var arkadaş namaz kılmak yasak mı? Yoksa İslamofobi ülkemize mi sıçradı? Bir köşe başında, içki içmek serbest İse bir kenarda namaz kılmakta serbesttir. Yok, namaz buralarda kılınmaz diyorsanız ki kılınır. (Allah yeryüzünü size mescit kıldım diyor) olmaz diyorsanız, bunun adına Müslüman köyünde salyangoz satmak derler sanırım.

Biz nasıl yüzde doksan dokuzu Müslüman bir ülkeyiz nasıl Müslümanız? Müslümanlığın şartlarının yerine getirilmesi neden öcü gösteriliyor anlamış değilim. Ne yazık ki son günlerde bazı parti temsilcilerinin çocukların dini eğitim almasını orta çağ zihniyeti olarak niteleyebiliyorlar. Bir başka daha sanatçı geçinen bir kadın insanlığın atası, ilk peygamber Adem atamıza ve Havva anamıza güya yazdığı şarkı sözü arasında cahil Adem ile Havva diyebiliyor Allah sonumuzu hayreylesin. Çalışmadan ve emek çekmeden nereden geldiği belli olmayan kumar parasına, toto, loto ve iddia denen kumar işlerine çok paralar yatırıyoruz. Bu bir dini yozlaşmadır. Harama helal demek maazallah adamı dinden çıkarır. Bir de şimdi yeni yeni dolandırıcılıklar başladı insanlar nasıl ve nerden hile ile kazanacaklar kimi nasıl dolandıracaklar o işlerle uğraşılıyor. Çalışmadan terlemeden kazanmaya bakmayalım alın teri olan para kadar tatlı ve bereketli para yoktur. Hatta aldığımız para yaptığımız işten fazla ise onun da değeri olmaz. Ona göre kazancımıza da dikkat edelim. Yoksa o haksız kazanç haram yollarla veya başka yanlış işlerde sarf olur gider.

Hani, Atasözünde olduğu gibi! Haydan gelen huya gider. Sudan gelen sele gider.  Ohh ne ala

“Haram helal ver Allah’ım/Seçmez kulun yer Allah’ım” deyip akıntıya kapılmış gidiyoruz.

Bakalım, Allah sonumuzu hayır getire.

İÇKİ VE KUMAR

Yuvaları yıkıyor içki ve kumar

İnsan bu meretten acep ne umar

Ömürler tükenir ümitler solar

Toplumun yarasıdır içki ve kumar

Evde naçar çocukları hanımı

İçki zehirliyor vücut kanını

Kumarda kaybeder bütün malını

İnsanlığın yarasıdır içki ve kumar

Oturmuş kumara zarlar atıyor

Bir elinde şarap rakı tutuyor

Elde olan her şeyini satıyor

Ailenin düşmanıdır içki ve kumar

Sabah ayıkmadan meyhanededir

Toplumun içinde oluyor rezil

İçki kumar toplumda kepazeliktir

Irz namusu yok eder içki ve kumar

Evde ateş yansa dumanı tütmez

İçki kumarcıda felaket bitmez

Ömrün kısa olur menzile yetmez

Ölünü sokakta koyar içki ve kumar

Hanım dayak yiyor evden kaçıyor

İçki kumar etrafa mikrop saçıyor

Günahsız çocuklar ortada kalıyor

Benliğimizi yok eder içki ve kumar

Kumar oynamayın içki içmeyin

Evdeki çoluk çocuğu rezil etmeyin

Sakın şu şeytanın yoluna gitmeyin

Ahiretini de mahveder içki ve kumar

Masaya oturur efendi gibi

Ahmak görünmüyor şişenin dibi

Kumar çok para ve evleri yedi

Toplumun yüz karası içki ve kumar

Sigara içki kumar esrar illeti

Derinden sarsıyor bugün milleti

Çocuklara inmiş yaş on bir on iki

Düzenimizi bozuyor içki ve kumar

Esrar eroin kokain zararlı otlar

İçende bitmiyor çileler dertler

Evde çoluk çocuk babayı bekler

Yuvalar dağıtır içki ve kumar

Vücudu öldürür rengini soldurur

Pişman eder saçın başın yoldurur

Dostun ağlar şeytanları güldürür

Yerlerde süründürür içki ve kumar

Ozan İsmail der ki ciğerim yanar

İyi örnek olmalı anne babalar               

Yazık yıkılmasın güzel yuvalar

Derinden yaralar içki ve kumar