Konya’da 18 Şubat 2020 tarihinde dönemin Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın başkanlığında Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’nın katılımı ile ortak bir basın toplantısı düzenlenerek Konya’da sokak düğünleri, düğün salonları, düğün konvoyları ve hava fişeklerle ilgili kararlı bir şekilde mücadele edileceğini ifade etmişlerdi. Ancak ne yazık ki 1 Temmuz itibariyle Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında düğün salonları yeniden hizmete girdi. Düğün salonlarının açılması ile birlikte ne yazık ki hafta sonunda Lalebahçe, Karahüyük, Hatıp, Yaka Meram bölgelerinde ağırlıklı olmak üzere şehir genelinde konvoylar sebebiyle Konyalılar olarak oldukça sıkıntı yaşıyoruz. Ne yazık ki bir çiftin mutluluğu başka vatandaşların rahatsızlığına sebep oluyor. Ülke ve şehir olarak korona virüs ile mücadele ederken bu konu ile ilgili de acil bir karar çıkması gerekiyor. Özellikle düğün salonlarının ağırlıklı olduğu Lalebahçe ve Karahüyük caddelerinde trafik ekipleri konvoylara geçit vermemeli. Yine düğün salonlarının çevresinde hatalı parklara ve yüksek müzik sesine müsaade edilmemeli. Konya’ya geldiği günden bu yana Konya için çalışan Vali Vahdettin Özkan’ın bu konu ile ilgili gerekli çalışmayı bir an önce yapmasını Konyalılar bekliyor. Yine havai fişek rezaletine de bir önlem alınmalı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri denetimlere ağırlık vermeli. Umarım Vali Vahdettin Özkan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve kurmayları bu konular üzerinde hassasiyet ile dururlar.

SAĞLIKÇILARIMIZI NEDEN ÜZÜYORUZ

Kontrollü Sosyal Hayatın başlaması ile birlikte ne yazık ki kısıtlamaların yaşandığı günleri ve korona virüs ile mücadeleyi unuttuk. Devletimiz ülkemizde bu virüs illeti görüldüğü zamandan bu yana ciddi mücadele veriyor, ancak biz vatandaşlar olarak bu mücadeleye daha fazla destek olmak yerine vurdumduymaz bir tavır sergiliyoruz. Biz o alkışladığımız doktorları, hemşireleri, sağlık emekçilerini ne çabuk unuttuk… Çoğu antidepresan kullanıyor, mutsuz, umutsuz ve yorgunlar. Ancak son zamanlarda başta Konya olmak üzere Türkiye genelinde kurallara uyulmaması gece gündüz demeden virüse karşı mücadele eden sağlıkçıları çok fazla üzüyor.

Yine okulların ve üniversitelerin açılması gündeme geldiğinde kurallara uymayan ve çocuklarına virüsü anlatma yerine yeter ki başımdan gitsin diyen anne ve babalar karşı çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından bu defa tüm vatandaşlara seslenerek, “Dışarıya adım atan herkes, 18 milyon öğrencinin sorumluluğunu omzunda hissetmek zorunda” vurgusu yaptı. Bakan Selçuk, sosyal medya hesabından şu sözleri paylaştı: “Okullar açılmasın demek; maskesiz sokağa çıkmak, mesafesiz yaşamak ve hiçbir tedbiri umursamamak kadar basit. Dışarıya adım atan herkes, 18 milyon öğrencinin sorumluluğunu omzunda hissetmek zorunda. Lütfen, tedbir alalım.” Evet, bir ülkenin en büyük serveti geleceği olan gençleri ve onların eğitimidir. Lütfen kısıtlama ve yasak beklemek yerine kurallara uyalım. Okullar çocuk sesleri ile şenlensin. Lise ve üniversitelerde eğitim alan öğrencilerimizden geleceğin Türkiye’si için yeni projeler çıksın. Öğretmenlerimizden ricam lütfen sosyal medya hesaplarından ve velilere ulaşarak bu konu için farkındalıklara imza atsınlar. Öğrencilerine kavuşmanın hasreti çektiklerini sık sık vurgulasınlar. Yine üniversite rektörlerimiz, üniversitelerin öğrencisiz tadı olmadığını vurgulasınlar. Öğrencilerin okullara gelmesi demek o sektörde geçimini sağlayan esnaflarımıza da can suyu olacak.

Maske

Mesafe

El yıkama

Uymayanlar için her geçen gün çember daralıyor. Kovid19’a yakalanınca kabahati başkasına bulmayın. Tedbir önler…