31 Mart Mahalli İdareler seçimleri öncesinde iki yürekli başkan adayı Doğanhisar Belediye Başkanı MHP'li İhsan Öztoklu ve Cumhur İttifakı Çumra Belediye Başkan adayı olarak Halit Oflaz ilçelerine hizmet edebilmek için seçim yarışına girmişlerdi. Hemşerilerinin teveccühü ile her iki güzel başkan adayı da seçilerek ilçelerine hizmet için yola çıktılar. Ancak bu iki güzel başkanın ilçelerine hizmet etmeye, hayallerini gerçekleştirmeye ömürleri yetmedi. Cumhur İttifakı'nın adayı olarak girdiği 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, Doğanhisar Belediye Başkanı seçilen MHP'li İhsan Öztoklu hain bir saldırı sonucunda şehit olurken, AK Partili Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz da ne yazık ki Koronavirüs ile mücadeleye yenilerek hayata gözlerini yumdu. Her iki rahmetli başkan da görev yaptıkları süre içerisinde ilçelerinde hemşerilerinin ve birçok kişinin gönlünde taht kurmuşlardı. Allah rahmet eylesin. Her iki başkanımızın da mekânları cennet olsun.

Şehit Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu, bir konuşmasında şöyle diyordu: “Hiçbirimizin garantisi yok. Şurada ayakta duranın da oturanın da garantisi yok. Ruh bir saniyeliktir. Bir saniyenize bile hâkim değilsiniz. Bir saniyesine bile hâkim olamadığınız, hükmedemediğiniz bir hayat için, bir dünya için bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur. Düz yaşayacağız, düz duracağız, düz yürüyeceğiz. Dik duracağız, doğru gideceğiz.” Evet, bu iki başkan da düz yaşadı, düz durdu, düz yürüdü. Konyalılar olarak başkanlarımızın geride kalan ailelerine, sevdiklerine ve çocuklarına sahip çıkmalıyız. Her iki başkanın da hayallerini göreve gelen ya da gelecek başkan adayları hayata geçirmeli. Başkanlardan aldıkları emanetin hakkını vermeli. Her iki başkanın ardından da çok güzel şeyler söylendi, söylenmeye de devam ediyor. Rabbim bizleri doğrudan ve iyilikten ayırmasın inşallah. Her iki başkanımızın adı Konya şehir merkezinde ya da ilçelerinde bir caddeye, bir meydana verilerek hatıraları mutlaka yaşatılmalı. Cümle geçmişlerimiz ve başkanlarımızın ruhları için El Fatiha…

SEN DEĞERLİSİN DERNEĞİNE TEBRİKLER

Cumartesi günü biz gazetecilerin izin günü.  Her gazetecinin olduğu gibi ben de izin günümde halletmem gereken işlerimi hallediyorum. Zafer Meydanı’ndan geçerken tulum giymiş, sedyeli kişileri gördüm. İlk başta ne oluyor diye merak ettim. Daha sonra gözlemlediğimde Sen Değerlisin Derneği üyelerinin son günlerde artan yeni tip koronavirüs vakalarına dikkat çekmek, vatandaşların tedbirlere uyması, maskesiz gezmemesi konusunda farkındalık oluşturmak için sosyal deney yaptığına şahit oldum. Sosyal deney sırasında maske konusunda Konyalı vatandaşlarımız tam not aldı.

STK bolluğu olan Konya’da STK’ların bu süreçte sessiz kalması beni üzerken Sen Değerlisin Derneği üyelerinin bu anlamlı sosyal deneyi, vakaların yoğun olarak arttığı Konya’da oldukça güzel bir çalışma olarak dikkatimizi çekti. Ne dersek diyelim, Konyalılar olarak ne yazık ki maske, mesafe ve temizlik konularında oldukça duyarsızız. Koronavirüs ile mücadelede şehri yönetenler ve hükümetimiz ne kadar önlem alsa da, biz vatandaşlara büyük görevler düşüyor. Virüs çemberi git gide daralıyor. Artık her gün neredeyse yakın çevremizden bu illet virüsü kapan sevdiklerimiz oluyor. Bu anlamlı ve güzel çalışmayı gerçekleştirerek farkındalığa imza atan Sen Değerlisin Derneği üyeleri Lütfi Çalık, Şerife Çelikkol, Muhammet Baysal, Ahmet Babuççu, Ahmet Akkuş, Akif Erğurum, Ebubekir Demiç, İsmail Atabek, Ceren Çinikaya’yı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Durum son derece ciddi. Sadece kendimizi başkalarından koruyabilmek için değil, başkalarını da kendimizden koruyabilmek için; maske, mesafe, hijyen kurallarına lütfen dikkat edelim. Baki Selamlar.