Pandemi nedeniyle ilçe danışma kurulu toplantılarına ara veren AK Parti Selçuklu İlçe Başkanlığı, 74. İlçe Danışma Kurulu Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta’nın yanı sıra AK Parti Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun, Selman Özboyacı, Halil Etyemez, Ziya Altunyaldız, Gülay Samancı, Hacı Ahmet Özdemir, AK Parti Konya İl Başkanvekili Fahrettin Kulu, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve İlçe Teşkilatı üyeleri katıldı.

ÖZER: SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, “Geride bıraktığımız bir buçuk senenin hem bizler hem de bütün dünya için en önemli gündem maddesi şüphesiz pandemiydi. Türkiye bütün dünyada pandemiyi en iyi yöneten ülkelerden bir tanesi oldu. Gerek sağlık altyapısıyla gerekse tarım ve sanayi üretimini kesintiye uğratmadan sürdürebilmesi ile dünyadaki pek çok gelişmiş ülkeden daha iyi bir şekilde bu bir buçuk seneyi geride bıraktı. Konya özelinde ise hükümetimizin yapmış olduğu desteklere Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin vermiş olduğu katkılar Konya’mızın farkına ortaya koymuş oldu. Ayrıca Konya’mızda genel başkan yardımcımızdan bakanımıza, milletvekillerimize, teşkilatlarımıza, İl başkanımıza, belediye başkanımıza kadar herkesin birlik ve beraberlik içerisinde sadece hizmet etmeye odaklanması şehrimize pek çok alanda hizmet olarak yansımaya devam ediyor ve bizler de buna şahitlik ediyoruz. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve milletimizin bize olan desteği ve bizlerin gayreti, birlik ve beraberliğimiz hepimizin en büyük gücü. Bizler AK Parti Selçuklu Teşkilatı olarak Konya’nın nüfus olarak dörtte birine sahibiz. Dolayısıyla sorumluluğumuzun farkındayız. Önümüzdeki günler hangi şartları beraberinde getirirse getirsin hep birlikte ülkemiz ve davamız için çalışmaya gayret edeceğiz” dedi.

KULU: BÜYÜK VE GÜÇLÜ BİR AİLEYİZ

74. İlçe Danışma Meclislerinin merkez ilçeleriyle tamamlandığını ifade eden AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Fahrettin Kulu, “Biz AK Parti ailesi olarak büyük ve güçlü bir aileyiz. Bu da bizim birlik ve beraberliğimizden geliyor. Her birimizin görevleri ve ünvanları farklı ama hedefimiz amacımız gayemiz bir. Bu birliği ne kadar sağlam tutarsak beraber yol yürümekten onur duyduğumuz liderimize o kadar güçlü bir katkı sağlamış oluruz. Şükürler olsun ki Konya teşkilatları olarak her zaman AK Parti’ye en büyük desteği veren illerin başında geldik. Bunda emeği geçen tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Her birimiz elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışarak içerdeki ve dışarıdaki düşmanlarımıza rağmen 2023 seçimlerinde de inşallah büyük bir zafer kazanarak Cumhurbaşkanımızı tekrar seçeceğiz” şeklinde konuştu.

ÖZBOYACI: EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ

AK Parti ailesi olarak bugünlere birlik ve beraberlik içerisinde geldiklerine vurgu yapan AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı,” Bizim bugüne kadar bütün zorluklara rağmen ayakta kalabilmemiz, bütün zorlukları beraber aşabilmemiz, dünyanın bütün zalimlerine kafa tutabilmemiz, hangi milliyette, hangi dine mensup olursa olsun bütün mazlumlarına kucak açmamızın arkasında işte bu birlik ve beraberliğimiz var. Rabbim bu birlik ve beraberliğimizi bakıyor ve bize merhamet ediyor ben buna inanıyorum. Çünkü son sekiz yılda Türkiye’nin başına gelen olaylar zannediyorum başka bir ülkenin başına gelmiş olsaydı o ülke ayakta kalamazdı. İnşallah birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Yine elimizdeki nimet nimetin kıymetini bilelim. Allah’a hamdolsun, Rabbim hayırlı uzun ömürler versin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hem dimdik ayakta, dipdiri, sapa sağlam hem teşkilatının, partisinin hem de devletinin başında. Bu nimet başımızda iken Cumhurbaşkanımız başımızda iken kıymetini bilmemiz lazım diye düşünüyorum. Bu nimet elimizden gitmeden hep beraber elimizden ne gelirse kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla, ana kadememizle, yerel yönetimlerdeki birimlerimizle bütün gücümüzü milletimize hizmete adamaya vermemiz gerekiyor diye düşünüyorum” diye konuştu.

USTA: SELÇUKLU ÖRNEK ÇALIŞMALARA İMZA ATMAYA DEVAM EDİYOR

Konuşmasına Selçuklu’da sürdürülen başarılı çalışmalara vurgu yaparak başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Selçuklu Konya’mızın nüfusunun büyük bir kısmını teşkil eden en büyük merkez ilçelerimizden birisi. İsmi ile de önemli bir medeniyeti temsil eden bu güzel ilçemizde görev yapan kıymetli ilçe başkanımız ve kıymetli belediye başkanımız var. Allah emeklerini yağlı etsin. Özveriyle, sabırla, tevazuyla, samimiyetle gayret eden teşkilatımızın bütün mensupları ile birlikte sahada çalışıyorlar. Bu süreçte ellerinden gelen çaba ve gayreti göstererek Selçuklu için ne yapılması gerekiyorsa bir an bile geri durmadılar. Selçuklu Belediyemiz eğitimden, sağlığa, sosyal ihtiyaçlardan kültürel ve sanatsal faaliyetlere kadar her alanda çalışmalarını hızla devam ettiriyor. Her gün üzerine bir yenisini ekliyoruz. Bunların hepsi bir başarı hikayesi. Bunlar eskiden Türkiye’de olmaz denilen işlerin aslında istenildiği zaman, siyasi iradenin güçlü olduğu zaman ne kadar emekle ve çabayla yapıldığının birer göstergesi. Sadece Konya’daki bir ilçemizin yapmış olduğu hizmetleri anlatmaya kalksak buradan saatlerce çıkamayız. Bu vesile ile yine gittiğimiz her yerde övgü ile bahsedilen kıymetli belediye başkanımız Ahmet Pekyatırmacı da hizmetlerinden dolayı, teşkilatlarımıza vermiş olduğu desteklerden dolayı, tevazu ve samimiyetle çalışmalarından dolayı hassaten teşekkür etmek istiyorum” dedi.

PEKYATIRMACI: HER YATIRIMIMIZDA AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNİN İMZASI VAR

AK Parti belediyeciliğinde temel belediyecilik hizmetinin yanı sıra eğitim, sağlık, spor, kültür-sanat, sosyal yaşam, güvenlik ve çevre alanlarında da çok önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı son dönemde yapılan çalışmalar ve yatırımlarla ilgili ana başlıklar halinde bilgi verdi. Başkan Pekyatırmacı, şunları söyledi;

Selçuklu Değerler Eğitimi Programımız kapsamında Çocuk Kütüphanesi, Sanat Tasarım Atölyesi, Sille Tabiat Okulu ve Trafik Eğitim Parkı gibi önemli markaları eğitime kazandırdık. Eğitim yatırımlarımız arasında Hatice Hatun Külliyesi, 15 Temmuz Yurt Yerleşkesi,5 Adet Anaokulu Binası,5 Derslikli Dağdere Okul Binası, Mahmut Sami Ramazanoğlu İmam Hatip Lisesi Eğitim Kompleksi ve 2 Adet Uzaktan Eğitim Destek Merkezimiz yer alıyor. Yazır Mahallemize kazandıracağımız 32 Derslikli Okul Binası ve Bosna Hersek Mahallemize kazandıracağımız Şehir Kütüphanemizin yapım çalışmalarını hali hazırda sürdürüyoruz. SOBE 2. Etap Eğitim ve Atölye Uygulama Tesisimizin ise Proje çalışmalarına devam ediyoruz.

Kültürel Faaliyetlerle ilgili olarak sanat alanında nice yetenekleri keşfedip yetiştirmeyi planladığımız Selçuklu Sanat Akademimiz hizmet vermeye başladı. Öğrencilerimizin kendilerini ve doğayı keşfedebilecekleri, birçok atölye ve etkinlik alanına sahip olan Sille Tabiat Okulumuzda kısa bir süre önce Yıl Sonu Şenliği etkinliğimizi gerçekleştirdik. “Kudüs’e Giden Yol” isimli söyleşi ve konser etkinliği düzenledik. Pandemi döneminde kısıtlamalar sebebiyle vakitlerini evlerinde geçirmek zorunda kalan çocuklarımıza yönelik online olarak Hayat Resim Defterine Sığar, İstikbalden İstiklale 10 Kıta Tek Ruh Şiir ve Kur’an Öğreniyorum isimli yarışmalarımız ile Babalar Günü’ne özel Benim Babam Bir Kahraman isimli etkinlik düzenledik. Bu yarışma ve etkinliklerimizde dereceye giren katılımcılara ise ödüllerini Selçuklu Kongre Merkezimizde gerçekleştirdiğimiz ödül töreni ile takdim ettik.

Spor Yatırımları kapsamında Selçuklu Spor Okulları 13 branşta faaliyetlerine devam ediyor. 8,9,10 Yaş Tenis Turnuvası,12 Yaş Tenis Turnuvası, Senyör Tenis Turnuvası ve Masa Tenisi Turnuvası’na ev sahipliği yaptık. Mustafa Büyükkaplan, Mehmet Tuza Pakpen, Mehmet Akif Ersoy, Kemal Akpınar, Adil Karaağaç ve Mahmut Celalettin Ökten isimli okullarımıza kapalı spor salonu kazandırdık.

Diğer yandan Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezimizin ve Aydın Menderes Stadyumu Sentetik Çim Saha ve İdari Bina yapım çalışmalarına başladık.

Sosyal Tesis Yatırımları Malazgirt, Yazır, Kosova, Buhara, Beyhekim ve Tatköy Mahallelerimize sosyal tesis kazandırdık. Ayrıca Diyanet Lojmanları Sosyal Tesisimizin yapımını da tamamladık.

Bosna Hersek ve Bedir Mahallelerimize kazandıracağımız sosyal tesislerimizin ve Yazır Mahallemize kazandıracağımız karakol binasının yapım çalışmalarını sürdürüyoruz.

Tarihe Vefa Turizme Katkı Yatırımları çerçevesinde Sille Mahallesi Restorasyon Çalışmalarını sürdürüyoruz. Yine Sille Mahallemizde Cumhurbaşkanımızın imzasıyla alınan “yenileme alanı” kararının alınmasıyla birlikte tarihi dokuya zarar vermeden, aslına uygun bir şekilde yenileme çalışmaları başlattık. Gevale Kalesi’nde ise kazı ve restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Aya Elenia Kilise karşısı meydan ve sosyal-kültürel merkez, kentsel yenileme, otel ve okul, Karataş Bölgesi yeniden canlandırma, kaya düşmesi riskli bölgede ıslah projeleri için çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca kadim medeniyetimize ışık tutacak Selçuklu Medeniyeti Tarih ve Kültür Müzesi’nin proje çalışmaları devam ediyor. Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığı ile birlikte yürütülen Hilal’i Ahmer Hastane Müzesi tamamlandı. Bilecik Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesi yanına mescit yapımı devam ediyor.

Selçuklu Kent Konseyi faaliyetleri ışığında Kent Konseyimize Çocuk Meclisi, Kadın Meclisi, Engelli Meclisi ve Gençlik Meclisi’nin ardından Çevre ve Sıfır Atık Meclisi’ni kazandırdık.

Sıfır Atık Çalışmalarımızda ise yerel yönetimlerde Sıfır Atık Belgesi'ni alan ilk belediye olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde son bir buçuk yılda toplam 39 bin 297 ton değerlendirilebilir atığı ülke ekonomisine kazandırdık.

Yeşil Alan Ve Park Çalışmalarımız çerçevesinde 11 Mahallemize park, Sancak Mahallemize Bisiklet ve Kaykay Parkı ve Konya’nın yeni cazibe merkezi olan Selçuklu Seyir Tepesi’ni şehrimize kazandırdık.

Ayrıca Selçuk Mahallemize kazandıracağımız Bisiklet ve Kaykay Parkımızın yapım çalışmalarına ve Selçuk Üniversitesi’nde yer alan Merve Mercan Parkı’nın peyzaj düzenlemelerine devam ediyoruz. Kapalı Pazar Alanları ile ilgili çalışmalarımızda Kosova, Özalkent ve Bosna Hersek Mahallelerimize kapalı pazar alanı kazandırdık. Yazır, Dumlupınar ve Sancak Mahallelerimize kazandıracağımız kapalı pazar alanlarının ise yapım çalışmalarını sürdürüyoruz. Sağlık Yatırımlarımızda ise Şeyh Şamil Mahallemize112 Acil İstasyon Binası ve6 Nolu Aile Sağlığı Merkezi Binası kazandırdık. Hocacihan Mahallemize kazandıracağımız Aile Sağlığı Merkezimizin ve Kılınçarslan Mahallemize kazandıracağımız sağlık tesisimizin yapım çalışmalarını sürdürüyoruz. Planlama Çalışmalarımız kapsamında Akıncılar ve Esenler Mahallelerimizde dönüşüm çalışmalarımızı ve Sancak Mahallemizde revizyon planı yapım çalışmalarımızı sürdürüyoruz. GES Projesi çalışmalarımızda hizmet binamızla birlikte Tropikal Kelebek Bahçemize kurduğumuz GES panelleri sayesinde elektrik ihtiyacımızın büyük bir bölümünü karşılamaya başladık. Bağrıkurt Mahallemize kuracağımız GES panelleri ile belediyemizin tüm tesislerinin ihtiyacını karşılamış olacağız.”

Pandemi Dönemi çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Başkan Pekyatırmacı, “Selçuklu Vefa ve Sosyal Destek Grubu yaklaşık 100.000 vatandaşımızın talebi aldı ve karşıladı. Esnaf ve İş Yerlerine Yönelik Destekler(Kiracılarımızın 2 aylık kiraları silindi,2 ay da erteleme yapıldı) Sosyal Destek Hizmetleri (Yaklaşık 3.000.000,00 TL tutarında sosyal destek gerçekleştirildi)Kurumlara Sağlanan Sağlık ve Diğer Destekler (Hastanelerimize40 adet ateş ölçer ve 70 adet Pulseoksimetre temin edildi. 1000 esnafımıza dezenfektan standı dağıtıldı. Selçuklu Kaymakamlığı İlçe Salgın Denetim Merkezi'ne 25 adet araç desteği sağlandı. İlçemizdeki okullar, camiler, parklar, kamu kuruluşları ve kovid 19 belirlenen binalar dezenfekte edildi.

Tüm bu çalışmalarımıza ve bundan sonraki faaliyetlerimize aynı heyecanla devam edeceğimizi ifade ederek 74. Danışma Meclisi Toplantımızın hayırlar getirmesini temenni ediyor, AK Parti iktidarı ile şahlana ülkemizde her alanda durmak yok yola devam diyor, hepinizi Allaha emanet ediyorum” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim