Sarayönü kaymakamlığı, sosyal yardımlar için yapılan başvurunun aşırı artışı üzerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyeti Kadıoğlu beldesinde inceleme yaptı.
İncelemede, talepte bulunan kişilerin çoğunun maddi durumunun iyi olduğu belirlendi.
Sarayönü Kaymakamı Kemal Yıldız, vakıftan yardım almak için başvuruda bulunan kişilerin sayısında yaşanan anormal artış üzerine, yardımları gerçek ihtiyaç sahiplerinin alabilmesi için vakıf mütevelli heyetiyle başvuru yapan kişilerin ekonomik durumlarını yerinde inceleme kararı aldı.
Yıldız, vakıf mütevelli heyetiyle Kadıoğlu beldesine giderek başvuruda bulunanların yaşadığı evleri gezdi. 100'e yakın başvurudan bir günde 26 kişinin evinde incelemelerde bulunan heyet, kirada oturduğunu beyan eden pek çok kişinin kendi evinde oturduğunu, hatta bazı kişilerin kayıtları başkalarının üzerine olsa da traktör, otomobil sahibi olduklarını, ihtiyaç sahibi olmadıklarını belirledi.
İnceleme yapılmaya geldiğini duyarak bahçelerindeki otomobil ve traktörleri komşularının evlerinin önüne götürmeye çalışanlara bile şahit olduklarını anlatan üyeler, yaptıkları incelemede 26 talebin yarısından çoğunun doğru olmayan beyanlardan oluştuğunu gözlemlediklerini bildirdiler.
Sarayönü Kaymakamı Kemal Yıldız yaptığı açıklamada, bazı vatandaşların araştırmalarda üzerlerinde hiçbir resmi kayıt bulunmadığını gözlemlediklerini belirterek, ''Saha üzerinde ise bizzat yaptığımız bu tespit uygulaması sonucu resmiyette üzerinde hiçbir şey görünmeyen kişilerin çeşitli menkul ve gayrimenkul değerlere sahip olduğunu görerek duruma bizzat şahit olduk ve kanaatimizi de o yönde kullandık. Bu tür tespitlerimizin yanında ise gerçekten ihtiyacı olan şahısların durumlarına da şahit olduk. Bundan sonraki uygulamalarımız bu yönde gerçekleşmeye devam edecek'' diye konuştu.
Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca ihtiyaç sahibi olduğu onaylananlara, ayda çocukları için verilen eğitim yardımı, yılda birer kez de 1,5 ton kömür ile kişinin durumu ölçüsünde değişen miktarlarda nakdi muhtaçlık yardımı veriliyor.
Editör: TE Bilişim