Karaman Ziraat Odası Başkanı Ercüment Yılmaz yaptığı açıklamada, büyükbaş hayvanların döllenmesinde kullanılan suni tohumların yurt dışından ithal edildiğini ve bunun için çok büyük miktarlarda dövizin yurt dışına gittiğini söyledi.
Büyükbaş hayvancılıkta hedefi en büyük üretim merkezi olmak olan Karaman'da bir suni tohum üretim tesisi kurulması gerektiğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti: ''Karaman artık büyük projeler bekliyor. İneklerde suni tohumlama üretim merkezi uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir konu. Hayvancılıkta suni tohum üretim merkezi Karaman'da kurulmalı. Bu çok büyük bir yatırım ve proje. Tabiri caizse tam bir döviz kaynağı. Bu işin merkezi yurt dışı. Ağırlıklı olarak Almanya. Her yıl milyonlarca avro yurt dışına gidiyor. Ülkemizde çok küçük çaplı olarak tohum üretim merkezleri var. Fakat yeterli değil.''
Karaman Ziraat Odası olarak bu yatırımı yapacak firmaya gerekli desteği vereceklerini dile getiren Yılmaz, ''Bu tesis kurulursa, hem yurt dışına döviz çıkışı önlenecek, hem istihdam yaratılacak. Burada üretilen suni tohumlar, soğutularak ülkenin her yerine gidebilecek'' dedi.
Bu konu için de en uygun firmanın ülkenin her yerine büyük yatırımlar yapan Konya Anadolu Holding olduğunu anlatan Ercüment, şöyle devam etti:
''Şeker fabrikasının, hayvancılık konusunda dana kreşleri ve büyük yatırımları var. Bu konuda Recep Konuk ile temasa geçilerek yatırımın bu iş için ideal olan Karaman'a gelmesi için çaba göstereceğiz. Bunu başarabilirsek ülkemiz ve yöremizde hayvancılığın gelişmesi için en önemli adım atılmış olacak.''
Editör: TE Bilişim