Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın yabancı uyruklu kişilere 10 kat daha pahalı su ücreti ile nikah ücretlerinin arttırılması konusundaki teklifi Belediye Meclisi'nde kabul edildi.

Kararın ardından Özcan açıklama yaptı.

İki yabancı uyruklunun Bolu'da evlenmesi durumunda nikah ücretinin 100 bin lira olacağını anımsatan Özcan, "İkincisi, zaten bizim suda farklı tarifelerimiz vardı. Tek tarife yok. Resmi kurum, ticarethane, inşaat grubu, gazi, dul ve yetimlerle ilgili tarifelerimiz var. Bir de 4658 sayılı yasa kapsamında Bolu'da oturma izni almış geçici sığınmacılarla ilgili de bir tarife oluşturduk. Yabancı uyruklu kişilerin resmi para birimi Türk lirası değil, biz de bunu Amerikan doları olarak belirledik." diye konuştu.

"Rahatsız oldularsa Şam'da su daha ucuz, buyursunlar"

Tanju Özcan, bu karardan sadece oturma izni alan kişilerin etkileneceğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Birleşmiş Milletlerin (BM) geçici koruma altında tuttuğu, tamamen kontrolünde tuttuğu grup var, onlar bunun dışında. Ayrıca, Cenevre Sözleşmesi hükümleri gereğince 'Türkiye'de ben mülteciyim veya göçmen statüsü kazandım' diyenler de bundan etkilenmeyecek. Biz ırkçılık yapmıyoruz, faşist asla değiliz. Yabancı sığınmacı kardeşlerimiz bundan rahatsız oldu mu? Oldularsa Şam'da su daha ucuz, buyursunlar. Lazkiye'de baktık, su Bolu'daki tarifeden daha ucuz. Nikah ücretleri de ucuz Şam'da.

Editör: TE Bilişim