Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu Koordinatörü Süleyman Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16-29 Ocak 2011'de gerçekleştirilecek festivale, 20 ülkeden dans topluluklarının katılacağını, SÜHOT'un da 37 kişilik ekiple festivalde Türkiye'yi temsil edeceğini bildirdi.  Festivalde bu yıl Konya, Trabzon, Çankırı, Mardin, Gaziantep ve Kafkas yörelerinden oyunlar sergileyeceklerini dile getiren Çelebi, şunları kaydetti: 
''Tayland'da bu yılın Ocak ayında gerçekleştirilen ve Türkiye'nin ilk kez katıldığı Dünya Kültürleri Halk Dansları Festivali'nin, en prestijli ödülü olan 'The Best Of Brilliant Show' ödülünü almıştık. Bu yıl da yine birincilik almaya, unvanımızı korumaya gidiyoruz. Festivalde yine Anadolu'nun farklı kültürlerini dünyaya tanıtacağız. Geçen yıla göre koreografilerde biraz değişikliğe gittik. Kolbastı'yı bu sene daha ön plana çıkaracağız. 37 kişilik dansçı, müzisyen ve idari ekibimizle güzel bir gösteri sunacağız. 6 yöreden farklı oyun repertuvarlarıyla Türkiye'yi ve üniversitemizi temsil edip, kültürümüzü daha yakından tanıtma fırsatı bulacağız. Aynı zamanda akademik seminerler de vereceğiz. Festivale, İtalya, Fransa, Çin, Rusya, Litvanya, Japonya gibi birçok ülke katılıyor.'' 
Festivale Türkiye'nin önceki yıllarda katılmadığını ifade eden Çelebi, ''İlk kez geçen yıl yarışmaya katıldık ve tüm dünyayı kendimize hayran bıraktık. Türkiye olarak ilk kez katıldığımız yarışmada, İsrail'in 4 yıllık birincilik unvanını elinden almayı başardık'' dedi. 
Çelebi, farklı organizasyonlara katılarak Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlamayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
 
Editör: TE Bilişim