KOMÜT Başkanı Şaban Topal, fuarın ardından olumlu geri dönüşlerin olduğunu söyleyerek sektörün ivme kazandığını belirterek, "İnşaat sektörü fuar ile ivme kazandı" dedi 

Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT), Gayrimenkul Fuarı ile ilgili değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya KOMÜT Başkanı Şaban Topal, Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Gayrimenkul ve Yapı Fuarı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan KÖMÜT Başkanı Şaban Topal gerçekleştirilen fuar ile sektörden olumlu dönüşler aldıklarının altını çizerek, "Konya Gayrimenkul ve Yapı Fuarına 34 bin 415 kişi katıldı. Diğer fuar verilerine göre KOMÜT öncülüğünde yüzde 67'lik bir katılım sağlanmıştır. Bu istatistik verilere göre Konya büyük bir ivme kazanmıştır.Türkiye'nin lokomotif sektörü olan ve gün geçtikçe büyüyüp gelişen inşaat sektörünün kalbi bu fuarda attı.Şimdiden olumlu geri dönüşler almaya başladık. Fuarlar sayesinde alım heyetlerinin gelmesi, turizm konaklama ve yatırım anlamında da şehre ve ülkeye büyük katkı sağlayacaktır" dedi. 

GÜN GEÇTİKÇE BÜYÜYÜP GELİŞEN İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN KALBİ BU FUARDA ATTI

Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen Gayrimenkul ve yapı fuarının inşaat sektörüne faydasının olduğunu söyleyen KÖMÜT Başkanı Şaban Topal sözlerine şu şekilde devam etti: "Geçtiğimiz hafta Konya'da ilk defa birincisi düzenlenen Gayrimenkul fuarında en büyük katkıları veren başta KTO Başkanı Selçuk Öztürk'e teşekkür ediyoruz. İlk defa düzenlenmesine rağmen oldukça verimli bir fuar gerçekleşti. 60 müteahhit firmanın katılımı ile gerçekleşen fuarda 40 firmanın KOMÜT üyesi olarak katılım sağlaması bizlere onur ve şeref vermektedir. Katılım sağlayan firmalara teşekkür ediyoruz. Fuarda daire projelerinde, müstakil evlere, iş merkezlerine kadar birçok alanda geniş yelpazede sergilenen Konya'mıza yakışır projeler stantlarda görücüye çıktı. Biz KOMÜT yönetimi olarak kırmayıp fuara özel kampanya oluşturulmasını talep ettik. İstediğimizi geri çevirmeyen üyelerimiz fuara özel avantajlı ve kampanyalı bir fuar gerçekleştirdiler. Görücüye çıkan projelere talepler yoğun bir ilgi aldı ve katılımcı firmalarımız bu ilgiden gayet memnun oldular. İnşallah önümüzdeki fuarda daha profesyonel ve 3 holü dolduran bir fuar koordinasyonu üstleneceğiz. Gerçekleşen bu verimli fuarda geçtiğimiz yıla göre yüzde 67 oranında artışla yeni bir rekor kırıldı. Türkiye'nin lokomotif sektörü olan ve gün geçtikçe büyüyüp gelişen inşaat sektörünün kalbi bu fuarda attı. Ülkemizin ve kentimizin geleceğe dönük hedeflerine ulaşmasında fuarların çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Fuar boyunca ziyaret ettiğimiz katılımcıların memnuniyetlerini dile getirmeleri bizler adına çok güzeldi. Şimdiden olumlu geri dönüşler almaya başladık. Fuarlar sayesinde alım heyetlerinin gelmesi, turizm konaklama ve yatırım anlamında da şehre ve ülkeye büyük katkı sağlayacaktır. Bu yerli yatırımcımızı Konya'mıza çekmek için KTO Başkanı Selçuk Öztürk ile birlikte istişare hazırlıklarımız sürmektedir."

FUARA KOMÜT ÖNCÜLÜĞÜNDE YÜZDE 67'LİK BİR KATILIM SAĞLANMIŞTIR

Genel olarak fuara katılan ziyaretçi sayılarını değerlendiren Topal, önümüzdeki sezon Konya'nın ziyaretçi açısından diğer illeri gececiğinin altını çizerek ifadelerine şu şekilde yer verdi.  "İstanbul CNR Gayrimenkul Fuarı 2016 yılında 22 bin 884 ziyaretçi, Bursa TÜYAP Gayrimenkul Fuarı 2017 yılında 52 bin 225 ziyaretçi katıldı. Konya Yapı Fuarı'na 2016 yılında 20 bin 608 kişi katıldı. 2017 yılında gerçekleşen Konya Gayrimenkul ve Yapı Fuarına 34 bin 415 kişi katıldı. Diğer fuar verilerine göre KOMÜT öncülüğünde yüzde 67'lik bir katılım sağlanmıştır. Bu istatistik verilere göre Konya büyük bir ivme kazanmıştır. Gelecek yıllarda katılım ve ziyaretçi açısından Türkiye genelinde Konya olarak rekor kırmayı arzu ediyoruz."

GENÇ KOMÜT HAZİRAN AYI İTİBARİ İLE HİZMET YARIŞINA BAŞLAYACAK

Yeni oluşturulan Genç KOMÜT hakkında bilgiler veren KOMÜT Başkanı Şaban Topal, "Gençlerin geleceğe yönelik daha aktif ve ülke adına, milletimiz adına hizmet edecek KOMÜT yönetimine daha tecrübeli ve aktif bir kişi olarak yetişip hazırlanacaklardır. Akademik olarak alt yapılarının oluşması ve katkı sağlamak için gençlere yönelik eğitim ve kültür amaçlı sosyal sorumluluk adına Genç KOMÜT oluşumu başlatıldı. Şu anda yönetim kurulu oluştu. Haziran ayı itibari ile aktif bir şekilde hizmet yarışına başlayacaklardır. Konya'mıza şimdiden bu genç oluşum hayırlı olsun." İfadelerini kullandı.  

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim