Daha önce 2 Kırsal Kalkınma Projesini hayata geçiren Sarayönü, SYDV faaliyetlerine 2 proje daha ilave etti. Sarayönü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından projelendirilen Gözlü ve Kurşunlu beldesi tarımsal kalkınma (KASDEP) projeleri onaylandı. 
SYDV Müdürü Ahmet Turan, yaptığı açıklamada, kırsal kalkınma sosyal destek projesi 2010 yılı ek programında onaylanan Gözlü Kasabası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Kurşunlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi toplam 89 ortağa 4'er başlık süt sığırı dağıtımı yapılacağını belirtti. Projenin bölgede bir ilk olacağını ve proje kapsamında düvelerin sahiplerine doğrudan dağıtılmayacağını ifade eden Turan, Tarım Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan tip proje kapsamında işletme binası mandıra ve sağım ünitelerinin topluca bir arada yapılarak hayvan bankası şeklinde uygulanacağını dile getirdi. 
Onaylanan proje kapsamında gerekli inşaat ve yapı işleri bittikten sonra canlı demirbaşların alınarak fayda sahipleri adına kooperatif eliyle bakılmasının sağlanacağı açıklandı. 
Projenin diğer bir güzelliği ise kooperatif üyelerinden hiçbir ücret talep edilmeyecek. Kooperatif tarafından elde edilen gelirden üyelerin borcu ödenecek olup, proje sonunda ortaklar büyük bir hayvan sayısına ve sermayeye sahip olacaklar. 
Proje kapsamında ödemeler proje uygulamaya alındıktan sonra 2 yıl ödemesiz 6 eşit taksitle toplam 8 yılda yapılacak.
Editör: TE Bilişim