Konya Reklamcılar Derneği Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Altunbaş, piyasada artan kalitesiz ve niteliksiz reklamcılığa tepki gösterdi. Anadolu’da reklamcıyı ve reklamcılığın yeniden tanımlanması gerektiğini belirten Doç. Dr. Altunbaş, “İletişimin jenerik ismi reklam olunca, herkes reklamcı oluyor. ‘Grafikten azıcık anlıyor reklamcıyım’ diyor, ‘matbaanın kokusundan etkilenmiş reklamcıyım’ diyor, ‘radyo ve televizyonun saniye birim fiyatını biliyor reklamcıyım’ diyor, ‘internet sitesine fotoğraf koymuş reklamcıyım’ diyor, ‘tabela demirlerini görmüş reklamcıyım’ diyor, ‘iki reklam kitabı okumuş reklamcıyım’ diyor, ‘2 reklamcı tanıyor reklamcıyım’ diyor, ‘açık hava reklamlarını beğenmiyor reklamcıyım’ diyor, ‘reklam ajansı açmanın kolaylığını duyuyor reklamcıyım’ diyor. Hastanede röntgencinin, laborantın, hemşirenin, sağlık memurunun, teknisyenin ve iki ilaç ismi bilenin ben de doktorum demesinden farklı bir durum değil” dedi.
“Reklam ajanslarının bir çok departmandan oluşan büyük bir hizmet alanı olduğunu belirlemek ve tanımlamak Türkiye’nin gelecek iletişimini belirleyecektir” diyen Altunbaş, şunları söyledi: “Teknisyenler, laborantlar, ebeler bir araya gelip hastane açamadığına göre reklam teknisyenleri bir araya gelip neden reklam ajansı açabiliyor? Açılan reklam ajansı da bir nevi iletişim hastanesi değil mi? İletişimle ilgili hastalıkların teşhis ve tedavi yapıldığı yer yani. Teknisyenlerin açtığı ajanslarda bir çok firma ameliyat oldu ve maalesef ki masada öldü. Anadolu neden marka çöplüğü dersiniz! Konya Reklamcılar Derneği olarak diyoruz ki; Bu sadece reklam işiyle uğraşanların işi olmamalı. Bu siyasi partilerin, firmaların, sivil toplum örgütlerinin, üniversitelerin, işadamlarının, öğrencilerin, Kobi’lerin ve reklam derneklerinin öncelikli konusu olmalı diyoruz. Reklam mesleğinin yol geçen hanına dönüşmemesi için bariyerlerle korunması gerektiğini düşünüyoruz.”
 “Reklamcıları anlayacak siyasi partiler aranıyor, reklamcıları anlayacak milletvekilleri aranıyor” ifadelerini kullanan Altunbaş “Aslında sadece reklam ajansı açmak değil halkla ilişkiler ajansı açmak da bu bağlamda ele alınmalıdır. Bu kurulacak iletişim alt yapısının ileride daha sağlıklı iletişim kurmamızı sağlayacağını vekillerimiz anlamalılar, onlara anlatılmalı. Gelecekte Türkiye’de İletişim Bakanlığının kurulması gerektiğini de belki birçok milletvekilimiz anlamayabilir. Ama o da olacak, gelecekte İletişim Bakanlığı kurulacak” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim