Babası hukuk fakültesinde bilirken gizlice kaydını tıp fakültesine yaptıran, 12 Eylül darbesinde işten atılan Prof. Dr. Sevim Karaaslan, kararlılığı ve azmiyle zirveye ulaştığı kariyerinde emekliliğe hazırlanıyor. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Pediatri Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Başkanı Karaaslan, "Babamdan korktuğum için aileme söylemeden ek kontenjanla kaydımı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yaptırdım. Yarı yıl tatilinde eve gittiğimde kitaplarımı gören anneme durumu açıklamak zorunda kaldım" dedi. Aile dostlarının yardımıyla durumu ancak 7 ay sonra babasına açıklayabildiklerini anlatan Karaaslan, şunları kaydetti: "Bölümümden başarıyla mezun olduktan sonra, üniversitede çocuk uzmanı olarak çalışmaya başladım. Darbe olduğunda da gerekçe gösterilmeden atıldım. Bir süre sonra da Konya'da bağlı bulunduğum üniversitede görev aldım. Çocuk kardiyoloji yan dal ihtisası aldım. Zaman zaman karşılaştığım haksızlıklara rağmen mesleğimde yükselmek istiyordum. Şimdi bilim dalı başkanıyım. Severek yaptığım mesleğimde emekliliğe hazırlanıyorum." Karaslan, çocukları çok sevdiği için meslek tercihini bu yönde kullandığını vurguladı.
AA
18 Nisan 2013 Perşembe 13:51

91, 92 yillarin da, oglumda, kalbinde ufurum teshisi konmustu, buyuk bir sans eseri, Sayin prf.dr.Sevim Karaaslan in hastasi olduk, oglumla cok ilgilendi, mutevazi ve canayakin bir insan, cok sukur, sagligimiza kavustuk, õnce Allaha, sonra kendisine minnettariz..
2009/2010 yıllarında Prf.dr.Sevim Karaaslan’ın hastası oldum. Hastalığım nedeniyle hayattan kopmuş gibiydim ,hocamızın sayesinde hayat buldum ,sevecen ,çocukları çok seven çok iyi bir insan hayatta ne olursa olsun mücadeleyi bırakmamayı ögretti . Allah’a şükürler olsun ki iğleştim,kendisine minnettarım.
2009/2010 yıllarında Prf.dr.Sevim Karaaslan’ın hastası oldum. Hastalığım nedeniyle hayattan kopmuş gibiydim ,hocamızın sayesinde hayat buldum ,sevecen ,çocukları çok seven çok iyi bir insan hayatta ne olursa olsun mücadeleyi bırakmamayı ögretti . Allah’a şükürler olsun ki iğleştim,kendisine minnettarım.