Kısa adı Medyader olan derneğin kurucuları arasında Mustafa Kurdaş, Zeki Ceyhan, Mustafa Yılmaz, Selami Güder, Bekir Gündoğmuş, Furkan Düzcan ve Levent Cengiz yer alıyor. Medyader’in Genel Başkanlığını ise Gazeteci-Yazar Mustafa Kurdaş yürütecek. Medya alanında büyük bir boşluğu doldurması beklenen Medyader’in kuruluşuna gazete, TV, ajans, radyo ve internet dünyasından tanınmış bir çok akademisyen, gazeteci, yazar ve medya kuruluşları destek veriyor. 
“Gazete, dergi, radyo, televizyon ve internet haberciliği ve yayınları alanlarında çalışan medya mensuplarının birliğinin sağlanması, hakların korunması ve şuurlu gelişimini sağlamak; medyanın milli, manevi ve ahlaki değerlerimizin tahribine değil bilakis bu değerlerin gelişmesi için mücadele eden unsur haline gelmesini temin etmek” Medyader’in en önemli amaçları arasında yer alıyor.
 “Görsel, yazılı ve işitsel bütün medya kuruluşlarında mesleğini icra etmekte olan gazeteci, televizyoncu, radyocu ve bütün yayıncı meslektaşlarımız da derneğimizin hedef kitlesini oluşturmaktadır” diyen Mustafa Kurdaş, şunları da kaydetti: “Bütün yayın organlarına ve meslektaşlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Dahası sayıları her geçen gün artan İletişim Fakülteleri ve bu fakültelerin öğretim üyeleri ve öğrencileri de Medyader’in faaliyetleri açısından önemli bir zemin oluşturmaktadır. Yol haritamızda verimli ve etkin bir çalışma zorunluluğu var. Medyader olarak çok kısa bir zaman içerisinde medyanın pusulası haline geleceğiz”
Editör: TE Bilişim