Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanlığı’nın hazırladığı “2010 Yılının Enleri” sunumu üyelere hem nostalji yaşattı, hem de kahkahalarla neşeli dakikalar geçirtti. Meclis üyelerinin 2010 yılı boyunca çekilen görüntü ve fotoğraflarından oluşan sunum, Meclis’in ağırlığına tebessüm getirdi.
Üçüncü birleşimde İl Özel İdaresi daire başkanlıkları üçer aylık bilgilendirme sunumu yaptı. Kürsüye ilk olarak Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Hüseyin Eşgin geldi. Eşgin, 2010 yılında başkanlığı bünyesinde alınan kararlar, komisyon raporları, önergeler ve encümen kararları hakkında bilgi verdi. Eşgin, daha sonra, her yıl gelenek haline gelen Meclis’in enleri sunumuna geçti. En çok söz alan üye, en çok önerge veren üye, en karizmatik üye, en çok güldüren üye, en düşünceli üye, en şık giyinen üye, en medyatik üye, en çok teşekkür eden üye gibi enlerin yer aldığı sunum, üyelerin hem nostalji yaşamasını hem de neşeli vakit geçirmesini sağladı.
Daha sonra kürsüye sırayla İmar ve Yapı İşleri Daire Başkanı Ömer Faruk Gündoğar ile Tarım ve Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Raşit Turan geldi. Gündoğar ve Turan, başkanlıkları bünyesinde yapılan son üç aylık çalışmaları ve 2010 yılı gerçekleşmeleri ile yatırımlarda gelinen noktayı anlattı. Sunumlardan sonra söz alan üyeler, bölgelerine yapılmakta olan ve yapılacak işlerle ilgili bilgi alırken, yeni yatırımları da gündeme getirdi.
İbrahim Şahin
Editör: TE Bilişim