Bahçelievler Mahallesine yeni bir baz istasyonu kurulmasına karşı olduklarını belirten mahalle sakinleri Şarkikaraağac Caddesi üzerinde bir araya gelip toplanırken başlatılan imza kampanyası kapsamında toplanan imza sayısının 400’ü aştığı belirtildi.
Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Ali Erol, mahalle sınırları içerisinde 2 baz istasyonu kurulu olduğunu ifade ederek, “Mahallemizde başka baz istasyonu kurulacak yer yok mu? Mahalle sakinlerimiz artık mahallemize yeni bir baz istasyonu kurulmasını istemiyor. Burada bir vatandaşın tarlasını kiralamışlar ve baz istasyonu buraya kurulacakmış. Mahalle ortasına baz istasyonunun kurulmasını sağlığa zararlı olduğu gerekçesi ile istemiyoruz. Bu konuda Beyşehir Belediyesi’nden yardım istiyoruz. Başka yer göstersinler, istasyon mahalle dışında başka bir yere kurulsun” dedi.
Mahalle sakinleri ise, alkışlar eşliğinde yaptıkları açıklamada, baz istasyonlarının sağlıklarını tehdit ettiğini ileri sürerken, gerekirse canlarını ortaya koyarak kurulmasına müsaade etmeyeceklerini dile getirdiler.
Bu arada, bazı belediye meclis üyeleri ile birlikte Beyşehir Belediyesi Başkan Vekili Sami Güler mahalle sakinleriyle görüşürken, “Biz belediye olarak yer konusunda alternatif bir yer göstermeye hazırız. İlgili GSM firması dışında siz vatandaşlarımızla ve elektrik dağıtım şirketinin yetkilileri ile görüşme yaptık. Eğer baz istasyonunun başka bir yerde kurulması teklifimize onay verirlerse bu sorun çözüme kavuşur. Ama kabul etmezlerse, yasal olarak bu konuda belediye’nin bir yaptırımı söz konusu olamaz” diye konuştu. Başkan Vekili Güler, düzenlenen imza kampanyasına ise imza atarak destek verdi.
Editör: TE Bilişim