İngiliz komedi oyunu olan Hangi Karını Seçeceksin? oyunun prömiyer gösterimi bugün Konya Devlet Tiyatrosu’nda yapılacak. Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Tomris Çetinel ve Hangi Karını Seçeceksin? oyunun Yönetmeni Bengisu Gürbüzer Doğru düzenledikleri basın toplantısında oyun ile ilgili bilgi verdi. Geçtiğimiz hafta KDT’de yaşanan yangının ardından ikinci oyunun gösterime gireceğini belirten Tomris Çetinel, “Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü tiyatromuzda meydana gelen yangından büyük maddi zarar oluştu. Oyunların dekorları yandı. Tiyatromuzda görev yapan memurlar, oyuncular herkes büyük fedakârlıklar göstererek, yangının söndürülmesini sağladı. Yangının söndürülmesi sırasında eli yananlar oldu, zehirlenenler oldu. Allah’tan büyük bir felaketin önüne geçildi. Yangından 45 dakika sonra bir çocuk oyunu gösterilecekti. En büyük tesellimiz her hangi bir can kaybının yaşanmamasıdır” diye konuştu.
Tiyatro oyunculuğunun bir meslek değil yaşam biçimi olduğunun altını çizen Çetinel, “Tiyatro inanılmaz bir meslektir. Sevinçlerinizi ve acılarınızı yaşamaya vaktiniz olmaz. Bir yakınınız ölür, oyuna çıkmayacağım diyemezsiniz. Hayat sizin için devam ediyordur. Herşeye rağmen perdeyi açmak zorundayız. Savaş zamanında bile perdeyi açıyoruz. İnsanların bir araya gelmesi toplumun topyekün olması için tiyatro büyük görev ifa ediyor” dedi.
Konya Devlet Tiyatrosu’nun Türkiye’yi yurtdışında en çok temsil eden tiyatro olduğunu ifade ede Çetinel, “KDT, 3 yıldır Türkçe konuşan ülkelerin tiyatrolarını Konya’ya getiriyor. Geçtiğimiz Makedonya ve Kamerun’a gittik. Türkiye’de ilk defa bir tiyatro Kamerun’a gidiyor. Konya Devlet Tiyatrosu’nun başarısı yakından takip ediliyor. Oyunlarımız yüzde 100 doluluk oranı ile izleniyor. Bu bizi hem gururlandırıyor hem de mutlu ediyor” diye konuştu.
‘Hangi Karını Seçeceksin? oyunun Yönetmeni Bengisu Gürbüzer Doğru ise oyunun bir İngiliz komedisi olduğunu belirterek, farklı ülkelerin komedi anlayışını sahnelediklerini söyledi. Oyunun komedi oyunu olmasına rağmen amacının insanları bilinçlendirmek olduğunu vurgulayan Doğru, bugün ilk gösterimi yapılacak oyuna tüm Konyalı tiyatroseverleri davet etti.
İbrahim Şahin
Editör: TE Bilişim