Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürü Mehmet Ali Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık ''Teacher'' adlı Bengal kaplanının 3 ay önce dünyaya getirdiği ikisi dişi, dördüz kaplanların büyük ilgi gördüğünü bildirdi.  Annelerinin yanından hiç ayrılmayan yavru kaplanların kafes içerisindeki görüntüleriyle hayvanat bahçesinin maskotu haline geldiğini belirten Can, 7 yaşındaki Bengal kaplanının, bakım ve beslenme şartlarının uygun olması, iklim ve ortam şartlarına uyum sağlaması sayesinde 6 ay içerisinde ikinci kez hamile kalarak doğum yaptığını söyledi.
Bengal kaplanının daha önce iki yavru kaplan dünyaya getirdiğini dile getiren Can, kaplanların dördüz doğum yapmasının ender rastlanan bir durum olduğunu belirtti.
Ana vatanı Asya olan ve dünyada 2 bin 500 tane olduğu tahmin edilen Bengal kaplanının geçen yıl mayıs ayında 2 yavru dünyaya getirdiğini anlatan Can, ''Bengal kaplanının normal şartlarda ikiz, nadiren 3 yavru dünyaya getirdiği bilinir. Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ndeki 'Teacher'ın bir doğumda 4 yavru dünyaya getirmesi, şaşkınlık ve büyük sevinçle karşılandı'' diye konuştu.
3 ay kapalı alanda beslenen yavruların artık anneleri ile birlikte dışarıya çıkarılarak, Hayvanat Bahçesi'ni gezenlere gösterilmeye başlandığını anlatan Can, şunları kaydetti:
''Ziyaretçiler yavru kaplanlara büyük ilgi gösteriyor. Yavruları öldürme riski olduğu için babaları 'Timon' ayrı bir kafeste tutuluyor. Dördüz kaplanlar hayvanat bahçesinin maskotu haline geldi''  Can, yavrulara henüz isim koymadıklarını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu sözlerine ekledi. Hayvan tür ve sayılarının gün geçtikçe arttığı Hayvanat Bahçesinde, en fazla ilgiyi ise kaplan, puma, ayı, maymun, kurt, lama ve piton yılanının gördüğü öğrenildi.
Editör: TE Bilişim