Makro Markette düzenlenen yarışmaya Karaman Valisi Süleyman Kahraman, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Baldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 
Program, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunu gösterileri ile başladı. Kahraman, Karaman'da hiç kimsenin toplumsal hayatın dışında olmayacağını belirterek, ''İnşallah Karaman'da tüm aileler, sivil toplum kuruluşları el birliği ve gönül birliğiyle çeşitli etkinliklere imza atacak'' dedi. Karaman Halkını her zaman bir ve beraber görmek istediklerini ifade eden Kahraman, şunları kaydetti: “Biliyorsunuz aşure gününün insanlık tarihinde önemli bir yeri vardır. Bugünü toplumumuz ve İslam alemi benimsediği için aşure günü olarak kutluyoruz. Ben bu vesileyle Muharrem ayınızı tebrik ediyorum. Aşure sayesinde insanlarımız bir şeyleri ikram etmenin zevkini yaşar. İnsanlar uzun süre kapısını çalmadıkları komşularının kapısını çalar. Aşure ikramları sayesinde dostluklar pekişir.'' 
Yarışmada Ümmü Gülsüm Tosun'un yaptığı aşure birinciliği elde derken, Fazilet Akdağ ikinci, Nezihe Parmaksız üçüncü oldu.
Editör: TE Bilişim