Arsa sahipleri dışında 459 üyenin alınacağı Güvenpark Konutları’na ön müracaatta bulunan kişi sayısının fazla olması nedeniyle Konevi Kültür Merkezi’nde noter huzurunda kura çekilişi yapıldı. Törene Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, başkan yardımcıları, daire müdürleri ve üyelik başvurusunda bulunan vatandaşlar katıldı.  Belediye öncülüğünde kurulan kooperatife vatandaşların gösterdiği yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Kalaycı, “115 ve 147 metrekarelik 2 farklı tipte yapılacak konutlar 26 bloktan oluşacak. Site içindeki yeşil alan oranı yüzde 80 civarındadır. 43 asil üyenin alınacağı 115 metrekarelik dairelere 643, 416 üyenin alınacağı 147 metrekarelik dairelere de bin 500 olmak üzere toplam 2 bin 243  vatandaşımız başvurmuştur. Bu güven, halkımızın belediyemize duyduğu güvenin bir göstergesidir” dedi.
Başkan Kalaycı, kooperatife üyelik için sadece şehir merkezinden değil şehir dışından ve yurt dışından da başvuruların olduğunu açıkladı.  Belediye öncülüğünde devam eden kooperatif hamleleri ve kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Kalaycı, çöküntü alanı olarak tabir edilen bölgelerde yeni konut hamlelerinin yapılacağını söyledi. Başkan Kalaycı’nın konuşmasından sonra önce 115 ve ardından da 147 metrekarelik konutların asil ve yedek üyeleri noter huzurunda çekilen kurayla belirlendi.  Güvenpark Konutları, Küçükkovanağzı Mahallesi Balaban Caddesi üzerinde yapılacak. 63 bin metrekarelik toplam alanda yapılacak konutların kapladığı alan 13 bin metrekare.
 Kooperatife üyelik hakkı kazananlar, 19-28 Ocak 2010 tarihleri arasında kesin kayıtlarını Belediyenin Aydoğdu Tesislerinde(Eski Et Kombinası) yaptıracaklar. Üyelik hakkını kazanan asil ve yedeklerin listesi Meram Belediyesi’nin resmi web sitesi www.meram.bel.tr den yayınlanmaktadır.
Detaylı bilgi almak isteyenler 320 57 22 ve 322 33 24(dahili 150)  numaralı telefonlardan kooperatif bürosunu arayabilirler. 
Editör: TE Bilişim