Zafer Gıda,1995 yılında Selçuklu ilçesinde 250 metrekarelik bir alanda Zafer Unlu Mamuller unvanıyla ticari hayata atıldı. Zafer Gıda, o dönemde Konya’nın yöresel ürünü olan çay gevreği (Konya gevreği) imalatı yaparak sektöründe büyük başarılara imza attı.
Şirketin geçmişten gelen yapılanmasından günümüzde yaptığı yatırımlara kadar tüm çalışmaları hakkında bilgiyi şirketin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sağ ve Genel Müdürü Sinan Sağ verdi. Sözlerine, “16 yıllık süreçte istikrarlı ve emin adımlarla ilerleyerek bugünlere geldik” diyerek başlayan Sinan Sağ şunları söyledi: “Zamanın teknolojik yetersizlikleri ve zorlukları içerisinde, talep yoğunluğuna paralel olarak gelişme gösteren firmamız, yıldan yıla kapasitesini arttırdı. Artan kapasite beraberinde yeni üretim yeri arayışlarını gündeme getirmiş ve bu arayışlar sonucunda 2000 yılından sonra Karatay ilçesinde 600 metrekarelik ikinci yerinde üretimine devam etmiştir. Yeni yer, yeni heyecanla gerek altyapı gerekse personel anlayışının değiştirilmesi, imalathane ruhundan fabrika anlayışına değişimin başlangıcı oldu. Bu anlayışla firmamıza yapılan yeni makine ve nitelikli personel takviyesiyle hem üretim kapasitesini, hem pazardaki payımızı artırdık.” 2004 yılında PASTAD markasını tescil ettirdiklerini söyleyen Sağ, “Bu markamızı ürünlerle bütünleştirdik. Bu arada tüketicilerimizin bizim için söylemiş olduğu ‘vazgeçilmez tad’ sloganını da kullanılarak, markalaşmada önemli bir adım atmış olduk” dedi.
2007 yılında firmanın ticari unvanını, Zafer Gıda İnş. ve Teks. San. Tic. Ltd. Şti. olarak değiştirdiklerini vurgulayan Sağ, “Tüm bunları yaptıktan sonra üretimimizi Büsan Sanayi Sitesinde yeni yerimize taşıdık ve bin 350 metrekarelik kapalı fabrika sahası ile sektörümüzde liderliğe yükseldik” diye konuştu. Üretim sürecinde ortaya koyduğu toplam kalite anlayışı çerçevesinde malzeme kalitesinden sevkiyata, hijyen standartlarından çalışan kalitesine kadar bir bütün olarak gördüklerinin altını çizen Sinan Sağ, “Üretimimizin büyük bir bölümünü toptancı firmalara yapıyoruz. İç piyasanın yanı sıra yurt dışından da talepler almaktayız. Örneğin Hollanda’ya ürünlerimizi gönderdik ve güzel tepkiler aldık. Konya’mızın yöresel ürününü, unvanımızla birlikte yurt dışına taşımanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
6 Farklı Lezzet
Tandır, yağlı, yağsız vb. 6 farklı çeşitte gevrek üretimi yaptıklarını da kaydeden Sağ daha sonra şöyle konuştu: “Buna profesyonel anlamda 6 ayrı lezzet diyebiliriz. Bu lezzetin püf noktası da tamamen altyapımızı oluşturmamız ve dünya standartlarında üretim yapmamızla alakalı. Biz tüketicinin aradığı aynı damak tadına hitap ettiğimizi düşünüyoruz. Ürün kalitesinde ve damak lezzetinde personel inisiyatifinin fazla olması ürün kalitesini etkiler. Bunu asgariye indirmek ve müşteri memnuniyetini de üst seviyeye çekmek için başarılı çalışmalar yaptık. Bunda da başarılı olduk. Tarım Bakanlığı’nın istemiş olduğu şartları sağlamak durumundasınız. Zafer Gıda olarak bu konuda hiçbir eksiğimiz olmadığı gibi fazlamızın da olduğunu söyleyebiliriz. Firma olarak ISO kalite belgesi almak için müracaatımız var. Bu bağlamda ISO22000 almayı hedefliyoruz. 15 yıldır Konya halkımıza hizmet etmeye çalıştık. Kalitemizi önemli bir noktaya getirdik. Hedefimiz, Zafer gevreklerinin girdiği her ülkede, her şehirde ve her evde hoş bir lezzet izi bırakmaktır.”
Editör: TE Bilişim