Konya Dedeman Otel’de düzenlenen eğitim seminerine bölge birliğine bağlı birliklerden Konya, Afyon, Eskişehir, Karaman, Aksaray il ve ilçeleri ile Niğde ili ve ilçelerinde bulunan 50 kooperatifin muhasebecileri katıldı.
Seminerin açış konuşmasını yapan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Konya Bölge Birliği Başkanı Mehmet Baybağan, kooperatiflerde bütün işlemlerin bilgisayar ortamında yapıldığını belirterek, kullanılan programların en son teknolojiye göre dizayn edildiğini ifade etti. Amaçlarının kooperatiflerde daha iyi hizmet vermek olduğunu söyleyen Baybağan, bu amaçla Merkez Birliği tarafından hazırlanarak yenilenen muhasebe, ortak takip ve bilgi yönetim sistemi ile 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren internet üzerinden otomasyona geçildiğini söyledi.
Ankara’da bulunan TABİM Bilgisayar Yazılım Firması tarafından yenilenen ilgili programların eğitimi ve uygulamalı anlatımının Konya’da yapılacağını ifade eden Baybağan, “TABİM Firmasından yetkili olarak katılan Ömer Bircan, muhasebecilerimize yeni sistemi anlatacak. İki gün devam edecek eğitim seminerine katılan kooperatif muhasebecilerinin kullanacakları otomasyonda eksikliklerinin giderilmesi yönünde faydalı olacağına inanıyoruz” dedi. Mehmet Baybağan ayrıca Sanayi ve Ticaret Bakanlığı nezdinde Merkez Birliği tarafından hazırlanan ve Türkiye genelinde uygulanacak olan tek tip örnek ana sözleşmenin yeniden düzenlendiğini dile getirerek değişen maddeler hakkında bilgi verdi.
Ali Arslan
Editör: TE Bilişim