Çalıkuşu çifti dün valilikte düzenlenen protokol töreninde Meram ilçesinde bulunan bir adet dubleks daire ile bir adet iş yerinin gelirlerinin ölene kadar kendileri kullanacak. Çalıkuşu çifti, yaklaşık bir milyon TL tutarındaki gayrimenkullerinin gelir ve kullanım haklarını valilik toplantı salonunda Vali Vekili Kemal Karadağ, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı’nın katıldığı protokol imza töreni ile bağışladı.
Vali Vekili Kemal Karadağ protokol töreninde yaptığı konuşmasında Çalıkuşu ailesini yaptıkları hayır işlerinden dolayı tebrik etti. Karadağ, “Şimdiye kadar birçok bağış yaparak adlarını duyuran Çalıkuşu ailesi bu hareketleri ile herkese örnek olacak bir davranış sergiliyor. Kazandıkları tüm birikimlerini hayır işlerine adayan bu ailenin inanıyorum ki bundan sonra da bağışları devam edecek. Ben kendilerini başta sayın valimiz olmak üzere tüm Konya halkı adına kutluyorum” dedi.
Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ise konuşmasında Çalıkuşu ailesinin Meram ilçesinde sayısız hayır hizmetlerine imza attığını söyleyerek, “Gerek şimdiye kadar kazandıklarını gerek atadan kalan birikimlerini hayır işlerine adayan Çalıkuşu çiftinin ellerini öpüyorum. Çünkü hayır ve hizmet binası kazandırma işini kendilerine bir görev sayan bu ailenin mutlaka elleri öpülür. Özellikle Meram ilçesine kazandırdığı yatırımlardan dolayı kendilerini kutluyorum” diye konuştu.
Daha önce Meram Yaka Mahallesi’nde evlerinin yanına yaptırdıkları ilköğretim okulu, cami, sağlık ocağı, çeşme gibi hayır hizmetleri ile gönülleri kazanan Çalıkuşu çifti, yaptıkları son bağış ile bir kez daha gönül ve dua almanın huzurunu yaşadıklarını söyledi. Çalıkuşu çifti, “Çok istememize rağmen bir evladımız olmadı. Ancak biz yaptırdığımız ilköğretim okulu ile yüzlerce evladın sahibi olduk. Bunun yanı sıra atalarımızın adına yaptırdığımız cami, sağlık ocağı, çeşme gibi hayır hizmetleri ile üzerimize düşen görevi yerine getirdik bundan büyük mutluluk duyduk” dedi.
İbrahim Şahin
Editör: TE Bilişim