Kalyoncu, yaptığı yazılı açıklamada, endüstriyel tesislerde, sanayide, meskenlerde ve otomotiv sektöründe yaygın bir şekilde kullanılan sıvılaştırılmış petrol gazının (LPG) alternatif yakıtlar arasındaki öneminin arttığını belirtti.  LPG'nin çevreye zarar vermeyecek şekilde kamu yararı esas alınarak kullanılması ve kullanıcılarının bilgilendirilmesi gerektiğini ifade eden Kalyoncu, şunları kaydetti:  ''LPG gazının, gözetim ve denetim faaliyetlerinin yapılması, emniyetli bir şekilde dağıtımı, taşınması, depolanması için 13.03.2005 tarihinde 5307 sayılı Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Kanunu yayımlanmıştır. Hayatımızda önemli bir yer tutan LPG ile ilgili yayımlanan mevzuat ve standartlarda ön planda tutulan insan sağlığı unsuru olmuştur. Özellikle meskenlerde kullanılan tüplerin kullanımı ve montajında bilinmesi gereken önemli hususlar vardır. Bunlardan en önemlisi vatandaşlarımızın evlerindeki tüpleri söküp takmalarının ve bir yerden başka bir yere nakletmelerinin yasak olmasıdır. Bunun dışında yetkili bayiler satış yaptıkları LPG tüplerini müşterilerinin iş veya ev yerlerine TS 1445 standartlarına göre taşımak, bağlamak zorundadır.''  Evlerde 2'den fazla 12 kilogramlık LPG tüpü bulunmaması gerektiğini vurgulayan Kalyoncu, tüplerin merdiven altı yerlere konulmaması ve ısı kaynaklarından korunması gerektiğini dile getirdi. Yrd. Doç. Dr. Kalyoncu, “
Meskenlere tüp gaz satışı yapan yetkili bayilerin yukarıda belirtilen mevzuat ve standartlar kapsamında yetkilendirilmeleri gerekmektedir. Öncelikle ilgili yerel idareden işletme ruhsatı alan bu iş yerlerine, daha sonra Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun vermiş olduğu dağıtım lisansı sahibi dağıtım şirketleri tarafından bayilikler verilmektedir. Ülkemizde birçok yerel idarenin esasta tüp gaz işi yapmadığı halde, bakkal, market, büfe gibi iş yerlerine vermiş olduğu işletme ruhsatı yanında  “tüp gaz irtibat yeri”, “tüp gaz irtibat bürosu”  gibi ikinci bir ruhsat verdikleri görülmektedir. Bu işletme ruhsatlarını yeterli gören dağıtım şirketleri ise ticari menfaatleri göz önünde bulundurarak maalesef bu işyerlerine yetkili bayilik vermektedirler. Vatandaşlarımızın can güvenliğini tehdit eden, yaşantımızda çok büyük riskler ve tehlikeler barındıran bu yanlış uygulamaların önüne geçmek gerekmektedir. Bilinmelidir ki! Tüp gaz bayiliğini ehliyetsiz ve bilgisiz kişilerin yapmasına müsaade etmekle, evlerimizin altında bomba koymak arasında hiçbir fark yoktur” dedi. 
LPG kullanımıyla ilgili vatandaşları bilgilendirmenin tüm kurumların görevi olduğunu belirten Kalyoncu, sözlerine şunları ekledi: ''Tüp gaz işinin ehliyetli kişilere yaptırılması konusunda dağıtım şirketlerinin ve ilgili kurumların denetimlerinde hassasiyet göstermeleri gerekmektedir.''
Editör: TE Bilişim