Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, OSB'ye yatırımcı çekebilmek için bu yıl farklı bir yol haritası izleyeceklerini söyledi. 
Beyşehir'in çok sayıda zengin işadamına sahip olduğunu vurgulayan Gül, bu potansiyeli Beyşehir'e kanalize edebilmek için İzmir ve İstanbul gibi büyükşehirlere gidip burada yatırımı bulunan Beyşehirli işadamlarından ilçeye de yatırım yapmalarını isteyeceklerini belirtti. 
Beyşehir Organize Sanayi'nde halen mermer iş kolunda faaliyet gösteren 4 fabrika bulunduğunu, bu sayıyı yeterli görmediklerini ve işletmelerin sayısının daha da artmasını arzu ettiklerini dile getiren Gül, ''Buraya şu anda yatırım düşünen, yatırım yapmak isteyen bir girişimci bulunmuyor. Bu konuda, bu yıl farklı bir yol izleyeceğiz. İstanbul'daki, İzmir'deki işadamlarımıza gidip Beyşehir'de de bir şube açmalarını, bölgeye yatırım yapmalarını isteyeceğiz'' dedi. 
OSB'nin en büyük sorunun teşvik kapsamına dahil edilememesi olduğunu belirten Gül, bu konuda girişimlerde bulunduklarını hatırlatarak, şunları kaydetti: 
''Ancak teşvik kapsamına alınmadık. Biz artık önümüze bakacağız. Yatırımcıyı kendimiz çağıracağız. İnanıyorum ki, önümüzdeki yıllar Beyşehir için daha farklı olacak. Çünkü ülke ekonomisi çok iyi yerlere doğru gidiyor. Dış yatırımcıların ülkemize rağbet ettiği bir dönemi yaşıyoruz. İleride ciddi gelişmeler olacak, bizim insanımız ya da yabancı yatırımcılar bölgemize yatırım yapmaya başlayacak. Bunun çalışmalarını mutlaka yapacağız, yapmak durumundayız.''
Editör: TE Bilişim