Uluslararası İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği (UİGAD) Genel Başkanı Cesim Yener tarafından Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya’yı ziyaret etti.

UİGAD Genel Başkanı Cesim Yener ve yönetimi Sancaktepe ilçesine atanan Kaymakam Ahmet Karakaya’yı makamında ziyaret etti. Yapılan ziyarette Başkan Yener’e UİGAD Genel Başkan Vekili Binnur Kılıç, UİGAD Genel Sekreteri Selçuk Taşdemir, UİGAD Genel Saymanı Serpil Ayan, UİGAD Genel Başkan Yardımcısı Gökhan İzgi ve Yunus Ceylan eşlik etti. Ziyaret sırasında 15 Eylül 2021 tarihi itibariyle ilçede göreve başlayan Kaymakam Karakaya, sürdüreceği projelerin yanı sıra ilçenin sosyo-ekonomik ve kültürel yapısı üzerine UİGAD Yönetimi ile hasbihalde bulundu.

Öte yandan Başkan Yener, derneğin vizyonu, misyonu, amacı ve  ARGE çalışmaları hakkında Karakaya’yı bilgilendirirken, UİGAD Akademi ile gençlere yönelik sürdürülen eğitim faaliyetlerinin yeni dönemde de sürdüreceklerini belirtti. Başkan Yener, uçsuz bucaksız bir alem olan sanal ortamda yapılan İnternet Gazeteciliği’inin denetlenmesi ve kontrol altında tutulmasının yanı sıra İnternet Gazeteciliği yapan meslektaşlarının da sarı basın kartı gibi geleneksel medyanın sunduğu Basın İlan Kurumu gibi desteklerden faydalanabilmesi amacıyla meclise sunmuş oldukları İnternet Gazeteciliği Yasa Tasarı’nda iki maddenin meclisten geçirileceği yönünde kaymakam ile istişare de bulundu.

Ülkenin atlatmış olduğu doğal afetlerden (yangın ve sel) dolayı büyük bir sınavdan geçtiğine de değinilen ziyaret sırasında UİGAD Genel Başkan Yardımcısı Gökhan İzgi ise internetin yaratmış olduğu sanal ortamın (sosyal medyanın) insanlar üzerinde bıraktığı etkilerine yönelik yazmış olduğu S.O.S.Y.A.L MEDYA kitabını kaymakama takdim ederek, kitabın içeriği hakkında bilgi verdi.

Öte yandan ziyarette UİGAD Yönetiminin ilçeye atanan Kaymakam Karakaya’ya yeni görevinde başarılar dilerken, ziyaret ise hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sonlandırıldı.

Editör: TE Bilişim