Demirkıran Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Motorlu Taşıt Sürücü Kursları Birliği Derneği Başkanı Rafet Şengül, dernek yöneticileri ile Konya ve ilçelerinde faaliyet gösteren sürücü kurslarının temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, 2010 yılının son yılında bir araya gelerek genel bir değerlendirme yaptıklarını bildirdi. Bir işi yaparken maddi kaygı taşımanın yanında manevi bir huzurun da oluşması gerektiğini ifade eden Halil Şahin, “Sürücü kurslarının sahipleri ve yöneticileri olarak sizler, can ve mal kaybına yol açabilecek bir alanın geçiş evresini oluşturuyorsunuz. Trafik gibi önemli bir konuda üstlendiğiniz bu görev ve sorumluluk nedeniyle daha titiz davranmanız gerekiyor. Sürücü kursları olarak zaman zaman çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Fakat bu sorunları kamuoyunun yani insanın yararına işler hale getirebilmektir. Bu noktada bir sivil toplum kuruluşu etrafında toplanmak gerekmektedir. Konya ve ilçelerinde faaliyet gösteren sürücü kurslarımızın avantajı, bir derneklerinin olması ve sivil toplum kuruluşu oluşturabilmeleridir” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sürücü kursları ile sürekli olarak koordineli çalışmak istediklerini belirten Halil Şahin, “Bir sorun olduğu zaman bizim diyalog kapımız sonuna kadar açık. Her türlü düşüncenizi bizimle paylaşabilirsiniz. Bu sayede sorunların üstesinden daha iyi geliriz” diye konuştu. Şahin ayrıca, yaşanan bir trafik kazasının ardından sürücü kursu sahipleri, yöneticileri veya öğreticilerinin ‘acaba bu kazada benim bir sorumluluğum var mı’ diye düşünmeleri halinde başarı çıtasının sürekli yükselme eğilimi içerisinde olacağını da sözlerine ekledi.
Konya Motorlu Taşıt Sürücüleri Birliği Derneği Başkanı Rafet Şengül de Konya ve ilçelerinde faaliyet gösteren sürücü kurslarının 2010 yılını değerlendirdi. Konya’da 102 sürücü kursu bulunduğunu, bunların 71 tanesinin merkezde faaliyet gösterdiğini dile getiren Rafet Şengül, “Konya’daki sürücü kurslarının tamamı yapı olarak iyi bir noktaya gelmiştir. Türkiye genelinde alt yapısı en sağlam sürücü kurslarının Konya’da olduğunu söyleyebilmek mümkündür” dedi. İlkokul mezunlarının ehliyet alabilmesi için verilen sürenin de bitmesine kısa bir süre kaldığını anımsatan Şengül, 30 Haziran 2011 tarihine kadar ilkokul mezunlarının herhangi bir sürücü kursuna kaydını yaptırarak ehliyet alabileceğini bildirdi.
Ali Arslan
Editör: TE Bilişim