Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı, odaya bağlı birlik ve temsilcilerinin de yer aldığı toplantıda  bir araya gelen Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Esnaf ve sanatkarların hükümet olarak yanında her zaman yer alacaklarını söyledi. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı’dan sektör ile ilgili bilgiler alan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, “Biz istiyoruz ki esnafımız sanayicimiz geçmişteki borçları ile uğraşmasın önüne baksın, banka faizleri gibi sorunlarla uğraşmasın. Kısa bir sürede yaptığımız çalışmalar ile borçların belli bir vade ile taksitlendirilerek ödenmesi ile kanun çalışmaları ile karara bağlayacağız’’diye konuştu.  Bankaların bir vicdani af çıkartması gerektiğini de dikkat çeken Bakan Çağlayan, “Bankacılık sektörü esnaf ve sanatkarımızın yanında olmalıdır. Bankaların bazıları bu tür uygulamaları yapmıyor, görüyorum, duyuyorum ve uyarıyorum. Bankaların esnaf ve sanatkârımızın borçlanmaları konusunda daha duyarlı bir çizgide bulunmaları gerekiyor” dedi.
ESNAF DAHA İYİ NOKTAYA GELECEK
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Konya’nın Türkiye ihracat sıralamasında 15. sırada olduğunu belirterek, “Türkiye'nin en baba insanlarının, en iyi insanlarının olduğu Konya'ya bunu yakıştıramıyorum. İhracat sıralamasında daha iyi noktalara gelinmeledir. Konya, Allah'ın izniyle fiili olarak 1 milyar doları ihracat yapan iller arasına girecek’’dedi.  Bankaların esnafların kredi kullanımı ile ilgili konularında da üzerlerine düşen görevleri yapmaları gerektiğine dikkat çeken Bakan Zafer Çağlayan, “Bu konuda faiz ödemeleri noktasında Merkez Bankası esnafın yanında yer almaktadır. Sabah ezanında dükkanı açan esnaf akşam hava kararıncaya kadar çalışarak ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Esnaf ve Sanatkarlar Halk Bankasının vermiş olduğu kredi ile biraz daha canlanarak çalışmalarına hız vermişlerdir. Şartların daha iyiye gitmesi ile esnaf daha iyi bir konuma gelecektir” dedi.
Konuşmaların ardından Devlet Bakanı Çağlayan'a Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bekir Duvarcı, özel el dokuma halı hediye etti.
Editör: TE Bilişim