Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesi'ne ait maden ocağındaki patlamayla ilgili bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

"Müessemizde kömür üretimine ara veriyoruz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ekiplerin, ocakta kısmi devam eden yangınla mücadele ettiğini berliterek şunları söyledi:

"O alanı kontrol altına almak için de kapatma kararı verildi. Şu anda baraj yapma işlemleri devam ediyor. Arkasından da azot ve gerekirse su ve diğer kimyevi maddeleri ocağa basmak suretiyle orayı tamamen kontrol altına alacağız. Tesisin yeniden üretime hazırlanabilmesi için oluşan hasarların tespiti, bunların tekrar tesis edilmesi gibi teknik işlemler devam edecek. Bu işler bitinceye kadar  müessemizde kömür üretimine ara veriyoruz.Kimliklerin tespiti anlamında ciddi görevler düşüyordu, çok seri şekilde hareket ettiler. Hem başsavcımıza hem Adalet Bakanımıza huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum."

"Tedbirler geliştirilerek uygulamaya devam edilecek"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Tabii ateş düştüğü yeri yakar. Yüreğimiz yanıyor. Bugün bu acıyı paylaşmak için Amasra'mıza geldim. Şehit olan 41 kardeşimize Cenabıhak'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum" dedi.

Yaralıların önemli bir kısmının taburcu edildiğini ifade eden Bozdağ, şöyle devam etti:

"Çam ve Sakura'da (Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi) yatan ve Bartın Hastanesinde olan bazı işçilerimiz dışında hastanede olan da kalmadı. İnşallah onlara da Rabbim şafi ismi şerifiyle şifa ihsan eder, sevdiklerine, ailelerine şifa bulmuş olarak kavuşurlar. Tabii bu kazaların olmaması en büyük dileğimizdir. Hükümetlerimiz bugüne kadar bu kazaların olmaması için ciddi tedbirler aldı, Enerji Bakanlığımız ve diğer yetkililer. Bu tedbirler bundan sonra da geliştirilerek uygulamaya devam edilecektir. Kazanın olduğu andan itibaren Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Enerji Bakanımız Fatih Bey başta olmak üzere İçişleri Bakanımız, Çalışma Bakanımız sürekli olay yerinde oldular. Kazanın arkasından içeride olan işçilerimizi sağ salim kurtarmak, onlara ulaşmak ve onları ailelerine kavuşturmak için uğraştılar. Bu arada AFAD'ımıza, Kızılay'ımıza, gönüllü çalışanlarımıza ve arama kurtarma faaliyetinde bulunan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bugün sağ kurtulan işçilerimiz varsa elbette onların bu gayretleriyle oldu. Onlara gönülden teşekkürlerimi sunuyorum."

"İhmal, kusur, eksiklik ne varsa hukuk gereğini yapacaktır"

Ramazan dayanışma ayıdır.. Ramazan dayanışma ayıdır..

Bozdağ konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İlk önce 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi, ancak olayda hayatını kaybeden işçilerimizin çoğalması üzerine sayı 5'e çıkarıldı. Şu anda 5 Cumhuriyet Başsavcımız olayın tahkikatını sürdürmektedir. Olay bütün yönleriyle soruşturulacak ve aydınlatılacaktır. Kafalarda ne kadar soru varsa bunların hepsinin cevabı bu tahkikat sonucunda ortaya çıkacaktır. Amaç, hakikati bütün gerçekliğiyle ortaya çıkarmaktır. İhmal, kusur, eksiklik ne varsa bu kim veya kimlerden kaynaklanıyorsa hukuk bunlarla ilgili gereğini yapacaktır, kimsenin endişesi olmasın. Olayın ilk duyulduğu andan itibaren Cumhuriyet Başsavcılığımız harekete geçmiştir. Hem adli tahkikat başlatımıştır hem de adli tıptan görevlendirilen takviye uzmanlarla burdaki çalışmalar koordine edilmiştir. Onun için savcılığımıza ve ayrıca adli tıptan gelen arkadaşlarımıza da burada huzurlarınızda teşekkür ederim. Bundan sonra da bu tahkikatı biz de bütün Türkiye gibi yakından takip edeceğiz.Tekrar büyük geçmiş olsun diliyorum. Rabbim bir daha böyle kazaları, belaları aziz milletimize yaşatmasın diliyorum. Şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyorum, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum, yaralılarımıza acil şifalar Cenabıhak'tan temenni ediyorum. Büyük geçmiş olsun Amasra'mıza, Bartın'ımıza ve ülkemize."

Editör: TE Bilişim