12 Eylül 1980 askeri darbesiyle hayatımıza giren Anayasada köklü demokratik değişiklikler yapan reform paketi ile hükümetin icraatlarının bir birine karıştırılmaması gerektiğini kaydeden ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, “30 yıl önce Türkiye’nin yaşadığı 12 Eylül darbesi hepimizin malumu. Demokrasinin çiğnendiği, işkencelerin kol gezdiği, ülkenin 50 yıl geriye götürüldüğü bir dönemden bahsediyoruz. Tarihe kara bir leke olarak yazılan ve anılarda dahi dinlemeye tahammül edemediğimiz 12 Eylül darbesini, iyi analiz etmemiz gerekir” dedi.
“Referandum ile genel seçimi birbirine karıştırmak gerekir” diyen Yıldırım, “50 yıldan beri hayatımızı zorlaştıran ve hemen her konuda gerilememize neden olan askeri darbeler döneminin kapandığı mesajını referandumda vermemiz gerekir. Anayasa paketinin içerisinde eksiklikler olabilir. İlk defa atılan bu adımı doğru okumak gerekir. Eşitlik ilkesi, ailenin korunması, sendika kurma hakkı, toplu sözleşme hakkı, yaş karalarına yargı yolu, darbecilere yargı yolu, meclis başkanı ve komutanlara yüce divan yolu,  fişlenmeye karşı koruma, askere sivil yargı yolu, gibi Türkiye’nin önünü açacak önemli kazanımlar var” ifadelerini kullandı.
Referanduma evet demek hükümetin icraatlarına evet demek anlamına gelmediğinin altını ısrarla çizen ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım şu ifadelere yer verdi: “İşsizlik, küresel kriz, sanayicilerin yaşadığı sıkıntılar devam ediyor. Hükümet bu konuda da çalışmalar yaparak piyasaları kısmen de olsa rahat bir nefes aldırmalı. Dünya genelinde yaşanan küresel krize rağmen Türkiye’nin büyüme göstermesi bizleri sevindiriyor. Fakat bu büyümenin sanayi ve üreticiye yansımaması da bizleri o derece üzüyor. Bu sebeple hükümet ekonomik anlamda da tarihi kararlar alması gerekiyor.”
Başkan Yıldırım,  son olarak 12 Eylül anayasa paketi ile ilgili bir uyarıda bulunarak, “kimse madımak, baş bağlarda yaşanan olayları unutmasın. Maalesef aynı güçler son günlerde yine değişik senaryoların peşindeler. Türkiye bu tür filmleri çok izledi, artık kafamızı kaldırıp provokatörlerin oyununa gelmeyelim, 13 Eylül’den sonra daha kapsamlı sivil bir anayasa yapılması gerektiğine inanıyor ve hükümetin acilen bu çalışmayı yapmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim