Akdeniz Konyalılar Federasyonu tarafından düzenlenen Arabaşı gececi gurbetçi Konyalılar kadar diğer Akdeniz sakinlerinin de ilgisini topladı. Kepezdeki Konyalılar Derneği ile Döşemealtı Konyalılar Derneği’nin bamya çorbası etkinliğinden sonra düzenlenen Arabaşı Günü, Koronovirüs salgınında uygulanan kısıtlamalardan bunalanların deşarj olması için güzel bir fırsat oldu.

Antaya’daki Konyalı nüfusunun yüz bin sınırında oldduğunu söyleyen AKF Başkanı Hasan Hüseyin Cengiz “Bu büyük camiayı tek dernek çatısı altında kucaklamak mümkün değildi. Biz de Adana Konyalılar Derneği, Muratpaşa Konyalılar Derneği, Batı Antalya Konyalılar Derneği, Antalya Kepezdeki Konyalılar Derneği ve Konya Mevlana Kültür Derneği olarak güçlerimizi birleştirip Akdeniz Konyalılar Federasyonunu oluşturduk” dedi.

Kuruluşu tamamladıktan hemen sonra Şubat 2020’de ilk Arabaşı gecesini yaptıklarını, sonraki süreçte de Kepezdeki Konyalılar ile Döşemealtı Konyalılar Derneği Derneklerinin Konya’nın milli markası sayılan bamya etkinliği tertiplediğini anlatan Cengiz “Salgın nedeniyle faaliyetlerimiz iki yıl bir duraklamaya uğradı. İnşallah ikinci arabaşı etkinliğimizle birlikte yeniden start veriyoruz” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim