Etkinliğin açılışına katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, hep birlikte Konya’nın güzelliklerini anacaklarını belirterek, “Bu coşkumuza, heyecanımıza katılan tüm kardeşlerime çok teşekkür ediyorum.” dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık alanında başta Şehir Hastanesi olmak üzere Konya’nın sağlık üssü olmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hayata geçirdiklerini söyleyerek etkinliğin hayırlı olmasını diledi.

Ankara’da Konya Rüzgarı Esiyor

Konya’nın kendine özgü kültürünün, sanatının ve özel tatlarının ziyaretçilerle buluştuğu “Konya Günleri” Ankara Millet Bahçesi’nde açıldı.Konya Büyükşehir Beledisi tarafından düzenlenen Konya Günleri’nin açılışı öncesinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile birlikte stantları gezdiler.Konya Günleri’nin açılış konuşmasını yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ihtişamlı tarihiyle, engin kültürel birikimiyle, bağrında yetişen âlim ve ulemalarıyla sevgi ve hoşgörü diyarı Konya’nın bir mensubu olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

‘KONYA, ÜLKEMİZİN GÜCÜNE GÜÇ KATAN BİR ŞEHİRDİR’

Konya’nın Çatalhöyük’ten bu yana 10 bin yıldır insanlığın şehirleşme yolculuğuna şahitlik ettiğini ifade eden Başkan Altay, “Konya’mız Türkiye Selçuklu Devleti’ne 200 yıl başşehirlik yaparken Osmanlı’nın önemli merkezlerinden biri olmuştur. Günümüzde ise ülkemizin gücüne güç katan; üreten, gelişen ve hedeflerine emin adımlarla yürüyen bir şehirdir. Ülkemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tarımda, sanayide, sağlıkta, ulaşımda, savunma sanayiinde kısaca her alanda altın çağını yaşarken, Selçuklu payitahtı Konya’mız da bu büyük atılımlardan nasibini almıştır.” dedi.

‘HEMŞEHRİLERİMİZİN DESTEĞİNDEN GÜÇ ALIYORUZ’

Başkan Altay şöyle devam etti: “Tarih boyunca hoşgörü ve kardeşlik ikliminde insanları bir araya getiren Konya’mız; bizleri de hemşehrilik hukukuyla buluşturarak bir gönül ve kader birliğine vesile oluyor. Bizi biz yapan, Selçuklu başşehrine yakışan en güzel yanımız; aramızdaki birlik ve beraberliğimizi korumamız ve pekiştirmemizdir. Ortaya çıkan her projenin asıl mimarı aramızdaki bu sarsılmaz gönül birliğidir. Girdiğimiz her zorlu işte, önümüze çıkan her engelde aramızdaki bu gönül birliğine sarılıyoruz. Şehrimiz için attığımız her adımda, ortaya koyduğumuz her eserde dünyanın dört bir yanındaki hemşehrilerimizin desteğinden güç alıyoruz. Gece gündüz demeden, yılmadan, usanmadan çalışırken en büyük motivasyonumuz, hemşehrilerimizin gurur duyacakları bir Konya’yı inşa etmek oluyor. Elhamdülillah aramızdaki bu birlik ve beraberlik ruhuyla bugüne kadar birçok güzel projeyi hayata geçirdik, daha iyileri için de gayretle çalışıyoruz.”

‘SİZLER ŞEHRİMİZİN DEĞERİNE DEĞER KATMAYA DEVAM EDİYORSUNUZ’

Bu önemli etkinliğin kendilerini hem Ankara’da yaşayan Konyalılarla bir araya getirmesi hem de ülkenin birçok yerinden gelen insanlara Konya’nın değerlerini tanıtmak açısından oldukça önemli gördüğünü dile getiren Başkan Altay, “Konya’mızın değerlerini Ankara’ya taşıdığımız bu etkinliğe katılan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Sizler şehrimizin değerine değer katmaya devam ediyorsunuz. Allah sizlerden razı olsun. Birliğimizi dirliğimizi daim eylesin.” sözleriyle konuşmasını bitirdi.

‘KONYALI GİRİŞİMCİLERİN ÜLKEYE NE ORANDA KATKI SAĞLADIĞININ ŞAHİTLERİYİZ’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise şöyle konuştu: “Esnaflığın ne demek olduğunu, bugünlere özellikle gelmemde bana neler kattığını, özellikle müteşebbisliğin, hürriyetin ve girişimciliğin ne kadar önemli olduğunu öğrendim ve bugünlere geldim. O nedenle hürriyet ve cesaretten biri yoksa eksik kalır. Biz, Konya’nın özellikle girişimcilerinin ülkeye ne oranda katkı sağladığının şahitleriyiz.” İfadelerini kullandı. Bakan Koca, özellikle sağlık alanında başta Şehir Hastanesi olmak üzere Konya’nın sağlık üssü olmasını sağlayarak hiçbir ilçesinde hastanesi kalmamacasına ciddi sağlık hizmetlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hayata geçirdiklerini belirterek etkinliğin hayırlı olmasını diledi.

‘HEP BİRLİKTE KONYA’NIN GÜZELLİKLERİNİ ANACAĞIZ’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya Günleri boyunca hep birlikte Konya’nın güzelliklerini anacaklarını ve lezzetlerini tadacaklarını belirterek, Konya’nın tüm güzelliklerinden, doğasından, kültüründen istifade edecekleri şenlik havasında bir etkinlik yapacaklarını söyledi.

BAŞKAN ALTAY’A TEŞEKKÜR ETTİ

Konya Günleri’nin düzenlenmesinde başta Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Bakan Kurum, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Ankaralı kardeşlerimize hediye ettiği millet bahçesinde gençlerimiz bir taraftan parklarda oynayacak, anneleriyle babalarıyla vakit geçirecek. Gençlerimiz etkinliklerden konserlerden istifade edecek. Hamdolsun millet bahçemiz tüm Ankaralı kardeşlerimizin teveccühünü kazandı. Açıldığı günden beri de yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Bu coşkumuza, heyecanımıza katılan tüm kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Konya Günleri’nin hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Alan gayet güzel ve coşkulu görünüyor. Çocukların eğlendiği, güldüğü, neşelendiği, Konya’nın lezzetlerinin tadıldığı, böylesi güzel bir akşamda sizlerle birlikte olmaktan çok memnunuz. Hepiniz hoş geldiniz, safalar getirdiniz. Gelişiniz güle güle, gidişiniz güle güle olsun, akşamınız eğlenceli, keyifli geçsin. Allah’a emanet olun.” diye konuştu. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Yüreği vatan, millet, din, devlet, ezan, bayrak ve insan sevgisiyle yanıp tutuşan Konyalı kardeşlerim. Hepinizi sevgiyle, saygıyla, hürmetle, muhabbetle selamlıyor; Konya-Ankara Tanıtım Günleri’nin hayırlı olmasını Yüce rabbimden niyaz ediyorum. Emeği geçenlere şahsım ve camiam adına şükranlarımı sunuyorum. Hazreti Mevlana’nın dediği gibi Rabbim bizleri göründüğü gibi olup, olduğu gibi görünenlerden eylesin.” ifadelerini kullandı. Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya eski valililerinden Mehmet Necati Çetinkaya, AK Parti Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun, Ziya Altunyaldız, Selman Özboyacı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan da Konya Günleri’nin hayırlı olmasını dilediler. Programa ayrıca; Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, İçişleri Eski Bakanı Abdülkadir Aksu, Ankara Valisi Vasip Şahin, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Daire Başkanı Halil Koç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Ankara’da görev yapan Konyalı bürokratlar ve davetliler katıldı.

KONYA KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Konya’nın ilçeleri ile kültürel zenginlikleri, tarihi dokusu ve yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı Konya Günleri’ne; Konya Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri ile birlikte ilçe belediyeleri, kamu kuruluşları, gıda sektöründen Konyalı esnaflar, sanayi firmaları, üniversiteler, odalar olmak üzere toplam 90 sektör temsilcisi katılıyor.12 Haziran Pazar günü akşamına kadar açık olacak Konya Günleri etkinliği ile şehrin somut ve soyut bütün güzellikleri hem memleket hasreti çeken Konyalılarla hem de Konya’yı severlerle buluşturulacak. Etkinlik 11.00-23.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

SELÇUKLU BELEDİYESİ KONYA GÜNLERİ’NDE YERİNİ ALDI

Selçuklu Belediyesi Ankara Millet Bahçesi’nde düzenlenen ve 4 gün sürecek olan “Konya Günleri” standında Selçuklu’yu tanıtıyor. Konya’nın tarihi, kültürü ve lezzetlerinin tanıtılacağı 'Konya Günleri' etkinliği Ankara Millet Bahçesi’nde düzenlenen program ile başladı. Selçuklu Belediyesi de fuar alanına kurduğu stant ile Konya’nın tanıtımına katkı sağlıyor. Selçuklu Belediyesi fuar alanında başta 5000 yıllık tarihi geçmişe sahip olan Sille olmak üzere Selçuklu Kongre Merkezi, Konya Tropikal Kelebek Bahçesi gibi Konya ve Selçuklu’nun önemli değerlerini tanıtıyor.  4 gün sürecek fuarın resmi açılışı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin de katılımıyla gerçekleştirildi. Konya'nın güzelliklerinin anılıp, yöresel lezzetlerinin tadılabileceği Konya Günleri açılış programına Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da katıldı. Başkan Pekyatırmacı Ankara’da yaşayan Konyalı ve Ankaralı vatandaşları Konya Günleri’ni ziyaret etmeye davet etti. Başkan Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi standını ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye Selçuklu Belediyesi’nin kültürel yayınlarından olan “İpek Yolu Konakları” isimli eseri takdim etti.

KONYA GÜNLERİ’NDE KARATAY’A BÜYÜK İLGİ

Karatay Belediyesi de, Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen ve 4 gün boyunca sürecek organizasyondaki yerini aldı. Karatay Belediyesi; Ankaralılara ve başkentteki Konyalılara 4 gün boyunca Konya’nın her yönüyle anlatılıp tanıtılacağı organizasyonda açtığı stantla, Karatay’ın tanıtımına önemli katkı sunacak. Konya ile ilçelerinin tarihi ve kültürel yönleriyle tanıtımının yapılacağı organizasyon 12 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek. Konya Günleri’nin ilk gününde en çok ilgi çeken stantlarından birisi ise Karatay Belediyesi’nin oldu. Karatay’ın standına uğrayan vatandaşlar, hem Karatay Belediyesi’nin yatırım ile projelerini daha yakından tanıma fırsatı buldu hem de ilçe hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olma imkânına kavuştu. Karatay Belediyesi’nin “Sıfır Atık” maskotu “Karacan” da stantta vatandaşları karşıladı ve sıfır atık konusunda bilgilendirme yaptı. Vatandaşlar ayrıca, Karatay Lavanta Bahçesi’ndeki lavantalardan elde edilen ürünlerin de tadına bakma fırsatı da buldu.Karatay Belediyesi’nin standındaki bir diğer sürpriz ise Konyalı Âşıklar idi. Öksüz Ozan, Yağız Ozan, Aşık Muhlis Denizer ve İsmail Aladağlı de Karatay Belediyesi’nin standında sahne alarak, gün boyunca standı ziyaret eden vatandaşlara birbirinden özel şiirler, türküler, koçaklama ve güzellemeleri seslendirip Konya’yı adeta Ankara’ya taşıdılar. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Milletvekilleri ve Ankara Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı ile daha birçok isim de “Konya Günleri”nin ilk gününde Karatay Belediyesi’nin standını ziyaret etti.

ANKARA’DAKİ HEMŞEHRİLERİMİZLE HASRET GİDERDİK

Karatay’ın tanıtımı için her fırsatı en güzel şekliyle değerlendirdiklerini ifade eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, ‘Konya Günleri’nin de bunun için en iyi fırsatlardan biri olduğunu söyledi.

Başkan Hasan Kılca; “Başkent Ankara’da düzenlenen Konya Günleri’nde hem Karatay’ımızın bütün güzelliklerini hem de Karatay Belediyesi olarak ilçe genelinde yürüttüğümüz yatırım ve projelerimizi tanıtma fırsatı bulduk. Bu bağlamda Konya Günleri’nin Konyamızı ve ilçelerimiz ile markalarımızın tanıtımı için çok önemli bir fırsat olarak görüyorum. Ankara’da yaşayan hemşehrilerimizle buluşmak çok güzel. Bu önemli organizasyon sayesinde bizler memleketlerini özleyen hemşehrilerimize Konya kültürüne ait ne varsa burada tanıtmış oluyoruz onlar da az da olsa bir hasret gidermiş oluyorlar. Organizasyonu gerçekleştiren, emeği geçen ve ‘Konya Günleri’ne katılan firmalarımıza, üniversitelerimize, belediyelerimize ve elbette Ankara’daki tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

MERAM BELEDİYESİ, ANKARA’DAKİ KONYA GÜNLERİ’NDE YERİNİ ALDI

Ankara Millet Bahçesi’nde 12 Haziran’a kadar sürecek olan Konya Günleri’nin açılışı gerçekleştirildi. Başkentte Konya rüzgarı estiren programda Meram Belediyesi’nin standı vatandaşların ilgi odağı oldu.  

BAŞKAN KAVUŞ; “MERAM’IN TANITIMINA KATKI SUNACAK HER FIRSATI DEĞERLENDİRİYORUZ”

Konya’nın ve ilçelerinin tarihi ve kültürel yönleriyle tanıtılacağı ve gerçekleşen yatırımlarla değişen Konya'nın yeni yüzü anlatılacağı organizasyon 12 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek. Meram Belediyesi de 4 gün boyunca Konya'nın her yönüyle anlatılacağı ve tanıtılacağı etkinlikte açtığı stantla Meram'ın tanıtımına önemli katkı sunacak. Tüm güzellikleriyle Meram'ı ve örnek çalışmalarıyla Meram Belediyesi’ni en güzel şekliyle tanıtma fırsatı sunan bu tür organizasyonlara büyük önem verdiklerini ve en güzel şekliyle değerlendirmek istediklerini ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yaptığı açıklamada; “Meram'ın en önemli önceliklerinden birisi de doğa, kültürel ve tarihi zenginliğinin tüm ülkeye hatta dünyaya tanıtılmasıdır. Başkentimizde gerçekleştirilen ‘Konya Günleri’de ilçemizin anlatılması ve bilinirliğinin artması için güzel bir fırsat sunuyor. Bu fırsatı değerlendirmek için bizler de yerimizi aldık. Önceki organizasyonlarda olduğu gibi bu fuarda da hemşehrilerimizin ve diğer misafirlerimizin yoğun ilgisiyle karşılaştık. Her birine teşekkür ediyorum. Kendilerini ilçemize de bekliyorum. Bu buluşmaların bir diğer güzelliği de özellikle bu güzel şehirde yaşayan hemşehrilerimizle özlem ve hasret gidermemiz. Tüm bunlar için organizasyonun gerçekleşmesine öncülük eden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a şükranlarımı sunuyorum” cümlelerini kullandı.

EREĞLİ BELEDİYESİ EREĞLİ’NİN LEZZETLERİNİ BULUŞTURDU

Ereğli  Belediyesi, Ankara'da düzenlenen Konya Günleri'nde yerini alarak stant kurdu. Ereğli’nin tanıtılmasında önemli rol oynayan stant kısa sürede ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara Millet Bahçesi’nde organize edilen ‘Konya Günleri’nin açılışı yapıldı. Ereğli Belediyesinin de yer aldığı standı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun ve Ziya Altınyıldız, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ankara’da yaşayan Konyalılar ve çok sayıda Ankaralı vatandaş ziyaret etti. Stantta dağıtılan Ereğli’nin patentli ürünleri beyaz kiraz ve siyah havucun yanı sıra gofret, peynir ve koyun yoğurdu vatandaşlar tarafından ilgi gördü.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, 9-12 Haziran tarihleri arasında Başkent Millet Bahçesi’nde ziyarete açık olacak standa yeni ziyaretçilerini beklerken, gösterilen yoğun ilgiden dolayı teşekkürlerini iletti.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim