Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, geçtiğimiz yıl 2 bin 570 projeye katkı sağladıklarını, akademisyenlerin 45 ülkeye giderek çeşitli kongre ve sempozyumlara katıldıklarını söyledi.
Selçuk Üniversitesi, akademisyenlerin yurt içinde ve dışında yürüttükleri bilimsel projeleri desteklemeye devam ediyor. Üniversite bünyesinde kurulan BAP Koordinatörlüğü araştırma, tez, yayın, kongre, alt yapı ve ar-ge projeleri için bilimsel çalışmalara 2009 yılında verdiği 7 milyon 500 bin TL ödeneği artırdı. Üniversite, akademisyenlere 2010 yılında yaptıkları çalışmalar için 8 milyon TL kaynak sağladı.
Rektör Prof. Dr. Okudan, akademisyenlerin bilimsel çalışmalarına verilen katkının her geçen yıl artarak devam ettiğini dile getirdi. Rektör Okudan, “Geçtiğimiz yıl yurt dışı ve yurt içinde kongrelere katılan ve projelerini sunan 640 akademisyene 1 milyon 250 bin TL ödendi. Uluslararası alanda yayın yapan ve atıfta bulunan akademisyenlere ise 750 bin TL’lik ödenek ayırdık. Araştırma projeleri bulunan 130 akademisyene 3 milyon TL, 310 akademisyenin hazırladığı enstitü projelerine ise 3 milyon TL ödenek verdik” dedi.
Akademisyenlerin, bilimsel çalışmalarını sunmak ve yeni gelişmeleri takip etmek için dünyanın dört bir yanındaki kongrelere katıldığını ifade eden Prof. Okudan, “Öğretim üyelerimiz bugüne kadar daha çok ABD, İngiltere, Almanya, Bulgaristan, Yunanistan, İspanya, İtalya, Fransa, Hollanda, İsveç, Polonya, İsviçre’nin yanı sıra Asya ve Uzakdoğu ülkelerine de giderek kongre ve toplantılara katıldı. Bugüne kadar 45 ülkede Selçuk Üniversitesi ve şehrimiz tanıtıldı. Bu bizim için büyük bir gurur vesilesidir. Bütçemiz arttıkça, akademisyenlerimize ayırdığımız destekleri de artıracağız. ‘Değişen ve Değiştiren Üniversite’ sloganı ile yola çıkan ve bugüne kadar gerek bilimsel gerekse sosyo-kültürel anlamda önemli bir gelişim ivmesi yakalayan üniversitemizi, dünyada bilinir bir marka haline getirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim