Konya İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Kulübü tarafından düzenlenen, Kişisel Eğitim ve Gelişim Eğitimi’ konulu toplantıya katılan Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu Başkanı Arzu Özyol, kadın girişimcilerin sayılarının artması gerektiğini söyledi. Dün Hilton Otel’de düzenlenen ve iki gün sürecek olan toplantıya katılan Özyol,  konuşmasına, İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu BPW hakkında bilgi vererek başladı.
Özyol, “BPW 1919 yılında ABD’de, mesleği, işi ya da uzmanlık alanı ne olursa olsun, çalışma hayatının içindeki her kadına destek olmak amacıyla kuruldu. BPW yapısını güçlü bir ağaca benzetirsek köklerimiz, savunma gövdemiz destek mekanizmasıdır. Bu mekanizma bizi, çalışma hayatının içindeki her kadının profesyonel birikimini ve liderlik kapasitesini arttırmaya yönelik faaliyetler gerçekleştirmeye yönlendirmektedir. Meyvelerimiz ise toplumda eşitliğinin sağlanmasına yönelik olarak geliştirilen politikaların toplumun her alanında kabul görmesi ve tüm karar alma mekanizmalarına ulaşan kadın sayısının her geçen gün artmasıdır” dedi.
BPW olarak hedeflerini de dile getiren Özyol, “Hedeflerimiz kalıplaşmış fikirlerin üzerindeki etkisini göstermek, kişisel davranış tarzındaki farklılığını avantaja çevirmek. İnsan davranışlarının sınıflandırıldığı DISC modelini tanıtmak ve uygulamak, kendinizi ve diğerlerini daha iyi tanırken bir yandan da eğlenmek. Biz kendi hedeflerine odaklı, tarafsız, ön yargısız, ulusal ve uluslararası karar verme mekanizmalarında etkili, özgün, güçlü, kadın sorunları ve politikaları konusunda iş ve güç birliğinin gelişmesi için çalışan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Her türlü renk, dil, din, siyasi görüş ve cinsiyet ayrımcılığını reddediyoruz” diye konuştu. Toplantının basına kapalı bölümünde ise Arzu Özyol tarafından Konya İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Kulübü Başkanları ve üyelerine, ‘Kişisel Eğitim ve Gelişim Eğitimi’ konusunda bilgi verildi.
Ali Arslan
Editör: TE Bilişim