Konya PTT Başmüdürü Mevlüt Keklik, Anadolu Ajansı (AA) Konya Bölge Müdürü Mürsel Çetin'i ziyaret etti. AA'nın habercilikte güvenirliliği ön planda tutmasını takdir ettiklerini belirten Keklik, ziyarette, AA'nın PTT hizmetlerinin kamuoyu ile paylaşılması adına gösterdiği gayretten ve haberlerden dolayı duydukları memnuniyeti ifade etti. 
PTT olarak çağın gerektirdiği yenilik ve hizmetleri en hızlı ve güvenilir şekilde vatandaşların ayağına götürmeyi ilke ediklerini anlatan Keklik, şunları kaydetti:  ''PTT olarak 2010 yılında gelirlerimizde, işlem sayımızda, müşteri sayımızda artış yaşadık ve başarılı bir hizmet yılını kapattık. 2011 yılında da bunu üst seviyelere çıkarmak için gayret sarf edeceğiz. Öncelikle müşteri memnuniyetini sağlamak amacıyla mevcut çalışanlarımızın sayısını artıracağız. Yeni işyerleri açmak suretiyle müşterinin ayağına hizmetlerimizi götürmüş olacağız. Daha çok vatandaşımızın PTT hizmetlerinden yararlanmasını sağlamayı amaçlıyoruz.'' 
Bankacılık hizmetlerinde de her 100 kişiden 32 kişinin PTT'den yararlandığını hedeflerinin bu rakamı 40 kişiye çıkarmak dile getiren Keklik, ''Özel kargolarla rekabetimiz devam ediyor ve özel sektörün sunduğu hizmetin daha iyisini sunuyoruz. Vatandaşımız hızlı, güvenli, hesaplı hizmeti sunduğumuzdan dolayı kargoda PTT'nin sunduğu hizmetten memnun'' dedi. 
PTTMATİKLER YAYGINLAŞTIRILACAK
PTTmatikleri yaygınlaştıracaklarına dikkati çeken Keklik, şöyle devam etti: 
''Bir PTTmatik bir memur demektir. Bir memurun yaptığı iş kadar iş yapıyor. O gişedeki memurun yükünü hafifletiyor, vatandaşın işini kolaylaştırıyor. Mesai mefhumu yok. Gişelerde yapılan hemen her işlemin 7/24 gerçekleştirilebilmesine imkan sağlayan PTTmatik cihazlarıyla, para havale etme, maaş ödemesi, anlaşmalı kuruluşların fatura ödemeleri, banka hesap ekstre ödemeleri gerçekleştiriliyor. Gişelerde yapılan işlemlerin en az yüzde 80'i PTTmatiklerde yapılabiliyor. Bu cihazlarımız bozuk para üstü verebiliyor. PTTmatiklerin sayısını 20'ye çıkartıyoruz. 3 tane Konya içine ilave yapıyoruz. Diğer ilçelerimize ise birer adet dağıtıyoruz.''  Keklik, personelin vatandaşla ilişkilerinde müşteri memnuniyetinin sağlanması yönünde eğitime önem verdiklerini sözlerine ekledi. Keklik, Çetin'e ''İstiklal Harbi'mizde PTT'' kitabını hediye etti. Ziyarette Konya PTT Başmüdürlüğü Tanıtım ve Pazarlama Şefleri Emrullah Bilgin ve Nevzat Yüce hazır bulundu.
Editör: TE Bilişim