Bağışıklık sisteminin sağlıklı ve dengeli olmasının çok önemli olduğu bir dönemdeyiz. Covid 19 virüsünün tüm dünyayı etkilemesi ile birlikte, hepimiz bağışıklık sisteminin ne kadar önemli olduğunu anladık. Birçoğumuz ilk kez bağışıklık sistemi ile ilgili bilgi edindik. Peki nedir bu bağışıklık sistemi?

Bağışıklık sistemi, vücudumuzun dışarıdan gelebilecek saldırılara karşı korunmasını, içeride bir dengenin oluşturulmasını ve hatalı süreçlerin tespit edilerek onarılmasını sağlayan bir sistemdir. Bu sistemin içinde birçok farklı hücre, çeşitli haberciler ve salgılar görev alır.

Bağışıklık sistemi tüm vücut sistemlerimizle ilişkili olduğundan, dengesinin bozulması uzun dönemde tüm sistem ve organlarda olumsuz etkisi gösterecektir. Bağışıklık sisteminin sağlıklı ve dengeli olabilmesi, yaşam alışkanlıklarımızla doğrudan ilişkilidir.

Vücudumuzdaki süreçler oldukça yavaş ve adaptasyonla ilerleyen süreçlerdir. Sağlıksız beslenme, hareketsizlik, uyku düzeninin olmaması, fazla karbonhidrat ve şeker tüketimi, alkol, sigara ve diğer kimyasalların oluşturduğu hasar çok yavaş ve fark edilmeyen bir hasardır. Tüm bunlar bağışıklık sisteminde dengesizliklerin ortaya çıkmasına neden olur.

Bağışıklık sistemi güçlü olmayan kişilerin Covid 19 kaynaklı enfeksiyonu daha ağır semptomlarla atlattığını biliyoruz, dolayısı ile bu hastalığı hafif atlatabilmenin en önemli yolunun sağlam bir bağışıklık sistemine sahip olmak olduğunu da. Sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmek en önemli basamak tabii ki, bunun yanında bağışıklık sistemini destekleyecek doğal bitkisel takviyelerden de faydalanılabilir.

Kara Mürver içeriğinde bulunan yüksek miktarda proantosiyanodin sayesinde güçlü antioksidan etkili bir meyve. Oksijen radikallerinin temizlenmesinde oldukça başarılı. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine, grip ve soğuk algınlığında hem semptomların hızla iyileşmesine, hem de hastalığın süresinin kısalmasına yardımcı oluyor. Başka birçok solunum yolu hastalığı nedeni olan virüse karşı etkili olduğuna ilişkin çalışma verileri bulunuyor.

Latince adı Sambucus Nigra olan bu koyu renkli meyve ülkemizde yaygın olarak yetişiyor ve geleneksel olarak birçok alanda kullanılıyor. Ancak sağlık faydaları için, nerde yetiştiği, nasıl işlendiğinden emin olduğunuz ürünler kullanmak çok daha güvenli. Uluslararası kalite standartlarına uygun üretilmiş ürünler kullanmak ve özellikle bu ürünleri eczanelerden almak, sağlığınızı desteklemek için en doğru yol.