Golda Gıda Bera Holding iştiraki olarak 01.10.1996 tarihinde kurulmuş ve Karaman ilinin Kazımkarabekir ilçesinde 1997 yılında gıda şehri projesi kapsamında faaliyetlerine başladı. Golda Gıda, gıda sektörünün bir oyuncusu olarak kuruluşundan itibaren geçen yaklaşık 27 yıllık süre içinde irmik, makarna, un, bisküvi-gofret ve bakliyat tesisleri ile üretim, satış, dağıtım ve ihracat faaliyetlerini yürütüyor. Golda Gıda’nın üretim faaliyetlerini yürütmekte olduğu fabrikası 1.078.000 m² açık alan üzerine yaklaşık 76.082 m² kapalı alana kurulmuş olup tarım ve hububat sektöründe yıllık 120 bin ton buğday ve bakliyat işleniyor.

Golda Gıda Genel Müdürü Fatih Doğan, Golda Gıda’nın faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

 2 1-17

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Ben Fatih Doğan, Golda Gıda’da Genel Müdürlük görevini icra ediyorum. Ayrıca Bera Holding bünyesinde uzun yıllardır görev alarak çalışmalarımı sürdürmekteyim. Göreve başladığımdan bu yana Golda Gıda’nın sürdürülebilir şekilde büyümesine ve yenilikçi projelerin hayata geçirilmesi suretiyle sektörde öncü olmasına odaklandık. Ekibimizle birlikte birçok yeniliğe imza attık ve Golda Gıda'nın pazar payını artırmayı başardık.

Golda Gıda’nın üretim kapasitesi hakkında neler söylersiniz?

Ana üretim tesislerimiz ve kapasitelerimizi ise üretimimizdeki artış ile doğru orantılı bir şekilde kademeli olarak irmik üretimi için buğday kırım kapasitemiz bakımından yıllık 78 bin tonluk kapasiteyi 156 bin tona; makarna üretim kapasitemiz bakımından yıllık 70 bin tonluk kapasiteyi 112 bin tona çıkarmayı hedefliyoruz.

Bunlara ilave olarak un üretimi için yıllık 90 bin ton buğday kırım kapasitesine, bakliyat için yıllık 24 bin ton üretim kapasitesine ve bisküvi-gofret-marshmallow için yıllık 12 bin ton üretim kapasitesine sahibiz.

Golda Gıda 2023 yılını nasıl tamamladı?

Golda Gıda olarak kuruluşumuzdan bugüne kadar her yıl düzenli olarak yapmış olduğumuz yatırımlar ile üretim kapasitemizi ve ürün çeşitliliğimizi devamlı olarak arttırdık. Geçtiğimiz 2023 finansal yılı bakımından ise Golda Gıda nezdinde koyduğumuz hedefleri gerçekleştirmek için çalışmalarımızı sürdürürken piyasa dalgalanmaları ve regülasyonlar gibi zorluklarla karşılaştık ancak deneyimli ve profesyonel ekibimizle birlikte bu süreci başarıyla tamamlayarak 2023 finansal yılına ilişkin hedeflerimizi başarıyla hayata geçirdik.

Ekran Görüntüsü 2024 08 26 163134

Hareket berekettir Hareket berekettir

Golda Gıda’nın Borsa süreciyle ilgili neler söylersiniz?

Golda Gıda olarak 2024 finansal yılı içerisinde halka arz olmak için gerekli çalışmaları ve adımları atarak Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul A.Ş. nezdindeki başvurularımızı yaptık. Devam eden halka arz sürecimizde, şeffaflık ve güvenilirlik ilkesine bağlı kalarak yatırımcılarla güçlü bir iletişim kurmayı hedefliyoruz.

Golda Gıda’nın halka arz sürecinde elde edeceği fonun bir kısmını yeni yatırım fırsatları ve AR- GE çalışmaları ile değerlendirmeyi planlıyoruz. Bu çerçevede, yeni yatırımlarımızla uluslararası pazardaki varlığımızı daha da arttırmayı hedefliyoruz. Planlanan halka arzımızın tamamlanması sonrasında, paydaşlarımızla daha sıkı bir bağ kurarak, sürdürülebilir büyüme hedeflerimize daha sağlam adımlarla ilerleyeceğiz.

Golda Gıda’nın hedefleri nelerdir? Ne tür çalışmalar yapıyor?

Golda Gıda olarak, inovasyon ve sürdürülebilirlik odaklı bir büyüme stratejisi izliyoruz. 2024 yılında gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz yeni ürün Ar-Ge çalışmaları ile tüketim alışkanlığı değişen Z kuşağına hitap eden inovatif ürünler ile yeni bir pazar geliştirmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda, çevresel ve sosyal sorumluluk projeleriyle topluma katkı sağlamaya devam edip bu hedefler doğrultusunda, tüm paydaşlarımızla iş birliği yaparak, Golda Gıda'yı geleceğe taşımayı amaçlıyoruz.

Kaynak: ABDULLAH AKİF SOLAK