Girişimci İşadamları Vakfı, Türkiye genelinde farklı sektörlerde faaliyet gösteren girişimci ve işadamlarının koordinasyonunu ve işbirliğini sağlamak, girişimciliği yaymak, desteklemek, özendirmek ve Türkiye'yi ilgilendiren her türlü ekonomik mesele ile ilgili incelemelerde bulunarak çözüm önerileri sunmak amacıyla 10 Ekim 1996'da kuruldu. GİV İnsana, topluma, çevreye ve temel değerlere duyarlı girişimciler yetiştirerek, geliştirdiği sürdürülebilir iş modelleri ve fırsatları ile paydaşlarına katma değer sunmak ve ülkesinde ve bölgesinde öncü bir organizasyon olmak misyonuyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Girişimci İşadamları Vakfı, iktisadi hayatın ahlaki temelde şekillenmesine üye işletmelerin ve ülkemizin rekabet gücünü arttırmak amaçlı, haksızlıkların giderilmesi için mücadele veren, rehberlik ve öncülük görevine uygun hareket ederek: Türkiye'nin hedeflerinin, stratejik planlarının, politikalarının, mevzuatlarının ve uygulamalarının yanı sıra potansiyel pazarları, sektörleri, yerel ve global ekonomik gelişmeleri analiz eder ve ülke kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanımına yönelik görüş ve tavsiyeleri yetkili mercilerle paylaşır. Kuruluşların kurumsal altyapılarının güçlenmesi, uluslararası standartlara kavuşması, iş etik kurallarının benimsenmesi konularında destek verir ve rehberlik yapar. Demokrasi, insan hakları, tüketici hakları ilişkilerinin ülkemizde tam geçerlilik kazanmasına yönelik çalışmalar yapar. İş dünyasının bir temsilcisi olarak yapıcı bir anlayışla alternatif çözümler üretmek ve ekonomik politikaların oluşmasına katkıda bulunur.

Türkiye genelinde farklı sektörlerde faaliyet gösteren girişimci ve işadamlarının koordinasyonunu ve iş birliğini sağlamak, girişimciliği desteklemek amacıyla genç girişimciler ile yatırımcılar “Türkiye Girişimci Buluşması ve Fuarı”nda girişimcilik alanı için bir milat olacak organizasyon 30 Eylül/1-2 Ekim 2020 tarihinde Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Özellikle Koronavirüs ile mücadele ettiğimiz bu dönemlerde girişimciliğin ve üretmenin ne kadar önemli olduğuna bir kez daha şahit olduk. Türkiye olarak bizlerin üretmekten başka bir çaremiz yok. Türkiye olarak ekonomi politikalarımızda üretime ve girişimciliğe daha çok ağırlık vermeliyiz. “Türkiye Girişimci Buluşması ve Fuarı”nın tarım, sanayi ve ticaretin önemli şehirlerinden olan Konya’da yapılmasından dolayı Girişimci İşadamları Vakfı Konya Şubesini şimdiden kutlar, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

Girişimcilerin Konya’da buluşacağı bu programda farklı kurum ve kuruluşların destekleriyle ülkemizde ilk defa Konya’da ulusal ve uluslararası girişimciler ile yatırımcılar aynı platformda buluşturulacaktır. Girişimciler 3 gün boyunca ürünlerini ve fikirlerini yatırımcı ile buluşturacakları etkinlikte, alanında söz sahibi firmaların stantları, zirve programı, B2B görüşmeleri ve girişimcilik kongresi yer alacaktır. Bu güzel çalışma için GİV Konya Şubesini kutluyorum.

Bisiklet Şehri Konya Türkiye’ye Örnek Oluyor

Geçtiğimiz hafta Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bisiklet şehri Konya’da bisiklet kullanımına dikkat çekmek amacıyla 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nde ilçe belediye başkanları ve bisiklet severlerle birlikte pedal çevirdi. Türkiye’de Bisiklet Master Planını yapan ve bu planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na onaylatan ilk şehrin Konya olduğunu belirten Başkan Altay, 550 kilometre bisiklet yoluyla Türkiye’de açık ara önde olduklarını söyledi. Başkan Altay, “Salgın sürecinde bisikletin aslında ne kadar önemli olduğu bir kez daha açığa çıkmış oldu” dedi. Konya bisiklet yolları ve bisiklet kullanımı ile adeta diğer şehirlere örnek oluyor. Ancak geçtiğimiz hafta yapılan bu güzel etkinlikte gözler Konyalı Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Konya’da faaliyet gösteren bisiklet dernek temsilcilerini, eski ve yeni millî bisiklet sporcularını aradı. Bu özel ve güzel etkinlikte bu isimler de olmalıydı. Bu isimlerin olması bu tanıtıma güç verirdi. Umarım bundan sonraki etkinliklerde Konya’da bisikletin başındaki isim olan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ve Konya bisiklet camiası temsilcilerini de görürüz.

Selametle