Konya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Şen ve Yönetim Kurulu Üyeleri düzenledikleri basın toplantısı ile 4 yıllık görev süresini değerlendirdi. Şen,2022 yılında yapılacak genel kurulda yeniden göreve talip olduğunu belirterek, "Umut ediyoruz ki esnafımız en hayırlı kararı verecektir" dedi.

‘ESNAFIMIZLA HEP İÇ İÇEYİZ’

Konya Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak oda üyesi esnaflarla hep iç içe olduklarını dikkat çeken Şen, “‘İçimizden Biri’ düsturuyla çıktığımız bu yolda göreve geldiğimiz günden buyana esnafımızla sürekli iç içe olduk, kimi zaman taksi duraklarında sabah 5 çayını içtik kimi zaman kamyon garajında kimi zaman bir yol kenarında şoför kardeşlerimizle hep bir arada olduk. Hem kendi mesleğim olduğu için hem esnafımızla bir arada olmak adına her hafta kamyon garajında esnafımızla bir araya geldik, taksi duraklarımızı sürekli ziyaret ettik, mesai kavramı gözetmeksizin ben ve yönetici arkadaşlarımın ve personelimizin telefonuna 24 saat ulaşıldı, esnafımız bize her türlü sorununda rahatça ulaşabildi, tüm çalışmalarda şoför esnafımızla istişare ederek karar aldık, biriken sorunları yönetim kurulumuz ve esnafımızla birlikte aştık” ifadelerini kullandı.

‘KORSAN TAŞIMACILIKLA MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ’

Oda olarak korsan taşımacıkla mücadeleye devam ettiklerine dikkat çeken Şen, konuşmasını söyle sürdürdü, “Korsan taşımacılıkla mücadele kapsamında zabıta ve emniyet güçlerimizle birlikte hareket edilerek birçok korsan tespiti yapıldı. 22 Mart 2019 tarihinde emniyet güçleri tarafından 10 korsan taşımacı yakalanıp tutuklandı. 28 Nisan 2019 tarihinde düzenlenen geleneksel otomobil festivalinde korsan ile mücadelede farkındalık oluşturmak için bazı şoför esnaf arkadaşlarımızla katılım sağlandı. Bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

‘TAKSİLER DEĞER KAZANDI’

Gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucunda Konya genelinde bulunan taksilerin değer kazandığını da ifade eden Şen, “Taksici esnafımız için hayati önemde olan bir çalışmaya da Büyükşehir Belediyemizle birlikte imza attık Belediye envanterinde de bulunan plakaların satışı iptal edilerek yeni oluşacak duraklara mevcut taksilerden kura ile belirlenmesi kararı alındı. Böylelikle taksilerin plaka değeri korundu, bu karar doğrultusunda Şehir hastanesi taksi durağı adında kura ile 20 araçlık yeni durak oluşturuldu. Bu karardan dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ve UKOME yetkililerine de hususen teşekkür ederiz”

ŞEN’DE YENİ KAMYON GARAJI MÜJDESİ

Konya’ya kazandırılacak Yeni Kamyon Garajında da sona gelindiğini de belirten Şen, “Yeni Kamyon Garajı müjdemizi de buradan veriyorum, Yeni Kamyon Garajı projemiz ile ilgili yer tahsisi yapılıp projeleri tamamlanmıştır.  Yakın zamanda protokoller tamamlanıp inşallah yapımına başlanacaktır” dedi.

SİBEL CANDAN

Editör: TE Bilişim