Konya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren 7326 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar için başvuru süresinin 30 Eylül’de sona ereceğini belirterek, kaçırılmaması gereken fırsatlara dikkat çekti.

7326 Yapılandırmanın kapsamı oldukça geniş tutularak 2021 Nisan ayı ve öncesi dönemlere ait, kesinleşmiş sigorta primlerinin, Genel Sağlık Sigortası primlerinin, işsizlik sigorta primlerinin, idari para cezalarının, iş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacaklarının, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacakların, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacakların, isteğe bağlı ve topluluk sigortası primlerinin, kanunun yayımı tarihinden önce asılları ödenmiş alacakların; henüz ödenmemiş fer'ileri, 5510/Ek-5, Ek-6'ncı maddeleri ile 2925 sayılı Kanun kapsamındaki sigortalılıklardan doğan primlerin ve 6183/48. madde kapsamında taksitlendirilen alacakların yapılandırma kapsamında olduğu ifade edildi.

İl Müdürü Yavuz, borçların yapılandırılmasıyla Kanun gereği uygulanan gecikme zammı ve cezası yerine Yİ-ÜFE’ye göre güncellenen borcun peşin veya iki ayda bir taksitler halinde ödenebildiğini hatırlattı.

İl Müdürü Yavuz, başvuruların 30 Eylül 23:59‘a kadar, işverenlerin e-sigorta kanallarıyla, Bağ-kur sigortalılarının ise e-devlet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinde yer alan ‘SGK Borçlarının Yapılandırılması’ uygulamasına girerek hem yapılandırma yapabileceklerini hem de ödeme planlarını çıkartabileceklerini belirtti.

İşverenler ve sigortalıların yapılandırma başvurularını şahsen veya posta yoluyla da yapabileceklerini dile getiren Yavuz ,tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle Sosyal Güvenlik Merkezlerinde yaşanılacak yoğunluğun meydana getirebileceği olumsuzluklara mahal vermemek adına online başvuruya öncelik verilmesini ve müracaatların son güne bırakılmaması çağrısında bulundu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim