Mimarlar Odası Konya Şubesi tarafından 4 Ekim Dünya Mimarlık Günü etkinlikleri kapsamında Konya Mimarlık Festivali ve  6. Kentte Mimarlık Sergisi gerçekleştirildi. KültürPark’ta düzenlenen programa Mimarlar Odası Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Armağan Güleç Korumaz, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, mimarlar, dekanlar ile çok sayıda mimarlık öğrencisi katıldı. 

‘MİMARLIK GÜNÜNÜ ETKİNLİKLERİNİ TÜM AY’A YAYDIK’

Armağan Güleç Korumaz, “Dünya Mimarlık Günü, 1985 yılından bu yana her sene Ekim ayının ilk Pazartesi günü, BM Dünya Konut Günü’ne paralel olarak kutlanıyor.Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) tarafından bu seneki tema “Sağlıklı bir dünya için temiz çevre” olarak belirlendi. UIA, bu temayla üç temel alana odaklanarak 2030 küresel kalkınma gündemine katkıda bulunmayı umuyor: “barınma, kamusal alanlar ve bunların iklim değişikliğiyle ilişkisi. Mimarlar Odası Konya Şubesi olarak 2018 yılından itibaren Dünya Mimarlık Günü’nü tüm Ekim ayı boyunca planladığımız etkinliklerle kutlamayı geleneksel hale getirdik. Böylece Türkiye’nin ilk ve tek mimarlık Festivali olan Konya Mimarlık Festivali’ni düzenledik. “Bu Kentte Mimarlık Var” diyerek çıktığımız bu yolda hedefimiz kentimizdeki mimarlık faaliyeti ile kentliyi, kent içinde buluşturmaktı. Ayrıca kentimizi güzelleştirmek için çaba sarfeden değerli meslektaşlarımızın da Mimarlık Günü’nü bir arada kutlamaktı. Bu vesileyle Konya Mimarlık Festivali 18’de Kültür Park’ta, Konya Mimarlık Festivali 19’da Kent Meydanı’nda kent yöneticilerimizle, meslektaşlarımızla, öğrencilerimizle ve yolu festivalimize düşen kentli ile bir arada olduk. Pandemi nedeniyle Konya Mimarlık Festivali 20’de çevrimiçi buluşmanın deneyimini yaşadık. Geleneksel hale gelen Kentte Mimarlık Sergisi’nde meslektaşlarımızın ve resmî kurumlarımızın şehrimiz için ürettiği projeleri inceleme imkanımız oldu. Üniversitelerimizin çeşitli bölümleriyle birlikte Mimarlık bölümlerindeki hocalarımızın renkli atölye çalışmaları katılımcılar için eşsiz bir öğrenme ortamı oluşturdu. Müziksiz festival elbette olmazdı. Mimarlık öğrencilerimizden oluşan amatör gruplar ve profesyonel sanatçılarla festivalimiz şenlendi. Yaşam alanımızı şekillendiren tüm meslektaşlarımızın Dünya Mimarlık Günü kutlarım” ifadelerini kullandı

‘VATANIMIZIN BÖLÜNMEZLİĞİ HER ZAMAN HER ŞEYDEN ÖNCE GELİYOR’

Mimarlar Odası Ankara Şubesinin PKK ile ilişkili bir televizyon programına ödül vermesini de kınayan Başkan Korumaz, “Mimarlar Odası Ankara Şubesi PKK ile ilişkili bir televizyon programına ödül dağıttı. Şunu belirtmem gerekiyor ki bu şube özelinde bir etkinlikti. Ne Genel Merkezimizin ne de Konya Şubemizin içinde olduğu ve desteklediği organizasyon kesinlikle değil. Mimarlar Odası Konya Şubesi kuruluşundan bu yana sadece meslek ile ilgili çalışmalar yapmıştır. Mimarlar Odası Konya Şubesi bünyesinde bulunan farklı görüşteki arkadaşlarımız ile güzel çalışmalar ortaya çıkarıyoruz. Mimarlar Odası Konya Şubesi PKK başta olmak üzere hiçbir terör örgütüne hiçbir şekilde destek vermesi mümkün değildir. Bizim için milletimiz vatanımız ve vatanımızın bölünmezliği her zaman her şeyden önce gelir” şeklinde konuştu.

‘ŞEHRİMİZİ EN GÜZEL ŞEKİLDE İMAR ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Mimarlar Odası Konya Şubesi ile birlikte Konya’yı en güzel şekilde imar etmek için çalıştıklarına dikkat çekerek, “ Öncelikli olarak bütün Mimarlarımızın, Mimarlık gününü kutluyorum. Milli ve Manevi değerlerine bağlı bir Mimarlar Odamız olduğu için bizlerde buradaki yerimizi aldık. Mimarlar Odası Konya Şubesi her zaman mesleği ön planda tutmuş olan bir şubedir. Bizler, Mimarlar Odamız ile birlikte şehrimizi en güzel bir şekilde imar etmek için çabalıyoruz” ifadelerini kullandı.

BÜŞRA GÜLTAŞ

Editör: TE Bilişim