Yurtdışından gelen yatırım ve hizmet taleplerini yurtiçindeki MÜSİAD üyeleriyle buluşturan bir kurum olan MÜSİAD Yatırım Destek Ofisi'nin (MÜSİAD Invest), devam eden, yarım kalmış veya henüz başlamamış ama fizibilitesi yapılmış projesi olan yatırımları, yine MÜSİAD üyelerinin danışmanlık hizmetleri aracılığıyla yurtdışından gelen yatırımcılarla eşleştiriyor. MÜSİAD Invest'in ilk tanıtım toplantısı MÜSİAD Konya Şubesi'nde gerçekleştirildi. Programa; MÜSİAD Invest Başkanı Muhammet Ali Özketen ve İcra Kurulu üyeleri ile MÜSİAD ve Genç MÜSİAD Konya Şubesi üyeleri katıldı.

'ORTAKLIKLARLA DAHA HIZLI BÜYÜYEBİLİRİZ'

MÜSİAD Invest'in ilk tanıtım toplantısının Konya'da gerçekleştirilmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, "MÜSİAD Invest, MÜSİAD bünyesinde kurulmuş olan ve önemli bir kuruluş. Öncelikle Türkiye hem jeopolitik konumu sebebiyle, hem iş gücü imkanlarıyla hem de teknolojisiyle şu anda dünyanın üretimdeki göz bebeği bir noktada. Bir sanayici olarak Konya'da birçok firmamızın bugün işini büyütmek için her türlü potansiyelinin olduğu ama finans noktasında yaşadığı sıkıntılardan dolayı işini istediği gibi büyütemediğini görüyoruz. Malum bizim bazı hassasiyetlerimiz var. Ortaklıklarla daha hızlı büyüyebiliriz. MÜSİAD bünyesinde kurulan Invest için teşekkür ediyorum. Bu kısa değil, uzun sürecek bir projedir. Bu projenin tanıtımının ilk olarak Konya'da başlamasından dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

'MÜSİAD, YABANCI YATIRIMCILARIN UĞRAK YERİ OLDU'

MÜSİAD'ın yabancı yatırımcılara fırsat veren bir kuruluş olduğunu dile getiren  MÜSİAD Invest Başkanı Muhammet Ali Özketen, "MÜSİAD Uluslararası Yatırım Destek Ofisi ile ilgili 8 icra kurulu üyemizle bir adım attık. MÜSİAD, yaygın teşkilatlanma ağı olması, yurtdışında 80'den fazla ülkede şubesi ya da temsilciliğinin olması, yurt içinde bütün illerde ve bazı büyük ilçelerde üyesinin olması, toplamda 13 bin 500'e varan üye sayısıyla MÜSİAD, yıllarca yabancı yatırımcıların uğrak yeri olmuştur. Ya bir tanıdığı bir üyemiz aracılığıyla ya yurt dışındaki şube başkanımızın aracılığıyla ya da tamamen kurumsal kanallarla MÜSİAD'a müracaat edip, Türkiye'de doğru yatırımlar yapmak isteyenlerin MÜSİAD beni yönlendirsin diyen birçok yabancı iş adamı oldu. Üyelerimizin de mutlaka MÜSİAD Invest'in imkanlarından istifade etmesini arzu ediyoruz" dedi.

KALİTELİ VE GÜVENLİ REHBERLİK HİZMETİ

MÜSİAD Invest'in amaçları ve çalışma sistemi hakkında sunum yapan MÜSİAD Invest Başkanvekili Hasan Gök ise, "MÜSİAD Invest'in öncelikli amaçları; Uluslararası iş insanlarını Türkiye’de yatırım yapmaya teşvik etmek, bu doğrultuda kaliteli ve güvenli rehberlik hizmeti sunmak ve yatırımcıların önlerine çıkabilecek engellerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olmak, Uluslararası iş insanlarını MÜSİAD’ın kaliteli ve güvenilir hizmet veren üye portföyü ile tanıştırmak, Yatırımcıların talep ettikleri hizmetleri, ilgili alanda hizmet veren üyelerimize yönlendirmek suretiyle MÜSİAD üyelerinin ticari gelişimlerine katkı sunmak, Halihazırda çalışan ya da tamamlanamamış yatırımı veya fizibilitesi yapılmış projesi olan MÜSİAD üyelerinin yatırım veya projelerini uluslararası iş insanları ile buluşturmak suretiyle ülkemizin, üyelerimizin ve uluslararası yatırımcıların ekonomik gelişimine katkıda bulunmaktır" dedi.

BAŞKAN KAĞNICI'YA SERTİFİKA

Programın sonunda; MÜSİAD Invest Başkanı Muhammet Ali Özketen tarafından MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı'ya sertifika hediye etti. Özketen, "Son dönemde MÜSİAD Genel Merkezi olarak plaket yerine Yetim Vakfı'yla işbirliği yaparak Yetim Hamilik Sertifikası veriyoruz.  Yetimlerin giderlerini karşılayarak bu sertifikayı takdim ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim