Cansuyu Derneği, Suriye’de Millî Görüş Hareketi’nin öncü şahsiyetlerinin adlarını yaşatacak. Nerede bir acı nerede bir gözyaşı varsa orada olmayı kendisine amaç edinen Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, hem yurt içindeki hem de dünyanın dört bir yanındaki yardımlarına yoğun şekilde devam ediyor. İç savaşın başladığı ilk günden itibaren sınır komşumuz Suriye’de de yardım organizasyonları düzenleyen dernek, acil insani yardım kapsamında yeniden harekete geçti.

MİLLİ GÖRÜŞ HAREKETİNİN ÖNCÜ ŞAHSİYETLERİNİN ADLARI BRİKET EVLERDE YAŞATILACAK

11 yıldır devam eden çatışmalardan dolayı evlerini terk edip çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeliler için acil barınma, gıda, giyim ve ısınma ihtiyaçları da devam ediyor. Son yılların en soğuk kış mevsimini yaşayan Suriye’de en büyük problemlerin başında barınma ihtiyacı geliyor. Cansuyu Derneği’de bu probleme kalıcı çözümler getirmek amacıyla başlattığı briket ev projesini tamamlayarak Suriye’nin Azez bölgesinde Cansuyu Briket Evleri inşa etti. Türkiye Diyanet Vakfı ve AFAD ile koordineli şekilde inşa edilen evler yüzlerce Suriyeli ailenin sıcak yuvaya kavuşmasına sebep olacak. Cansuyu Genle Merkezi tarafından, inşa edilen bu evlere Türkiye’de önemli görevler gerçekleştiren ve Millî Görüş Hareketinin öncü isimlerin olan Ahmet Tekdal, Süleyman Arif Emre, Şevket Kazan ve Fehim Adak isimleri verildi.

AZEZ VE İDLİB’TE 17 TIR’DAN OLUŞAN ACİL İNSANİ YARDIM MALZEMELERİ DAĞITILDI

Soğuk hava şartlarının etkisi ile zor şartlar altında yaşama tutunmaya çalışan Suriyeli savaş mağduru on binlerce insan için büyük çaplı yardım organizasyonu düzenleyen dernek, bölge halkına umut oldu. Suriye’nin Azez şehrine bağlı Succo, Yazıbağı, Şimmarin, Kel Cibrin, Maare ve Sunduf bölgelerindeki kamp alanlarında ve İdlib şehrine bağlı Kefer Diryan, Kefer Karmin, Kemmune ve Şehba bölgelerindeki kamplarda yardım faaliyetleri düzenlendi. 17 TIR’dan oluşan acil insani yardım malzemeleri zor durumda olan muhtaç insanlara dağıtıldı. Tonlarca kömürü binlerce muhtaca dağıtılarak bölge halkının ısınma ihtiyaçlarını karşılayan dernek, barınma ihtiyacından sonra ısınma alanında da yardımlar gerçekleştirdi. İçerisinde 1 ailenin 1 aylık temel yiyecek ihtiyacını karşılayacak olan gıda kolileri binlerce mazluma dağıtıldı. Gıda temini noktasında Türkiye’den götürülen unlarla ekmek yapılarak binlerce insana dağıtıldı. Ayrıca bölge halkının battaniye, mont, bot, atkı, bere, eldiven gibi kışlık giyecek ihtiyaçları da karşılandı.

SAVAŞ: CANSUYU DERNEĞİ OLARAK SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

Acil Yardım Organizasyonu hakkında açıklamalarda bulunan Cansuyu Derneği Ankara Temsilcisi Mehmet Savaş, Suriye’deki savaş mağduru insanların yanında olduklarını kaydetti. Savaş:” Suriye’de son yılların en sert kış mevsimi yaşanıyor. Buradaki insanlar çaresiz ve perişan haldeler. Buradaki acı tablonun son bulması için savaşın başladığı tarihten bu yana 11 yıldır bölgeye yardımlarımızı sürdürüyoruz. Şimdi tekrar 17 TIR’dan oluşan acil yardım malzemelerimizi kardeşlerimize ulaştırmak üzere getirdik ve dağıtımlarımıza başladık. Burada insanların en çok ihtiyaç duyduğu barınma ihtiyacını karşılamak için yüzlerce ailenin barınacağı briket evler yaparak bölge halkının hizmetine sunduk. Briket evlere Ülkemizde önemli hizmetleri bulunan mümtaz şahsiyetlerin isimleri verildi. Millî Görüş Hareketi’nin öncü isimleri olan Ahmet Tekdal, Süleyman Arif Emre, Şevket Kazan ve Fehim Adak’ın adları bu bölgede de yaşatılacak inşallah.” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim