Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeleregöre, Türkiye'nin iç ve doğu kesiminde aralıklarla görülecekyağışların; Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay), DoğuAnadolu'nun batısı (Erzincan, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl) ileSivas, Tokat, Amasya, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Siirt, Bitlis, Muş,Ağrı, Iğdır, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu ile DoğuAnadolu'nun kuzeyinde 3 ila 5 derece azalacak, Batı Akdeniz GüneydoğuAnadolu'da 2 ila 4 derece artacak, diğer bölgelerde önemli birdeğişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde güney vegüneydoğu yönlerden hafif arasıra orta, kuzeybatı kesimler ile doğubölgelerimizde zaman zaman kuvvetli olarak esecek. Yetkililer, DoğuAkdeniz (Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay), Doğu Anadolu'nunbatısı (Erzincan, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl) ile Sivas, Tokat,Amasya, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Siirt, Bitlis, Muş, Ağrı, Iğdır,Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğindenyaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (lokal su baskını, ani sel,yıldırım düşmesi, lokal dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar)dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

Bölgelere göre hava durumu ise şöyle olacak;

MARMARA: Bölge geneli parçalı ve az bulutlu geçecek.

EGE: Az bulutlu, iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu aralıklı sağanak vegökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların;Adana,Osmaniye,K.Maraş ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu aralıklı yağmurve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Akşam saatlerinde Sivasçevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI VE ORTA KARADENİZ: Bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Sinop çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanakyağışlı geçecek. Yağışların; Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetliolması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlıgeçecek.Genellikle yağmur ve sağanak, sabah ve gece saatlerindeErzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinin yükseklerinde karla karışıkyağmur ve kar şeklinde görülecek. Yağışların; batısı (Erzincan,Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl) ile Bitlis, Muş, Ağrı, Iğdır, Şırnakve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklıyağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonraGaziantep, Kilis, Adıyaman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olmasıbekleniyor.


Editör: TE Bilişim