Koop- İş Konya Şube Başkanlığının 14. Olağan Genel Kurul toplantısı Genel Başkan Eyüp Alemdar ve Genel Başkan yardırıcılarının katımıyla yapıldı. Tek liste halinde girilen seçimde mevcut Başkan Rafet Durmaz, seçime katılan delegelerin oyunun tümünü alarak yeniden başkanlığa seçilirken güven tazeledi.

Türk-İş Konfederasyonu çatısı altında sendikal faaliyetini sürdüren Koop-İş Konya Şube Başkanlığının 14. Olağan genel kurulu toplantısı Genel Başkan Eyüp Alemdar Genel başkan Yardımcıları, Türk-İş’e bağlı sendikaların Konya Şube Başkanları ve çok sayıda sendika delegesi ve üyeleri katıldı.

Koop-İş Konya Şube Başkanı Rafet Durmaz, “Örgütlü üyelerimizin sorunları çözmek, onlara işyerlerinde huzurlu bir ortam sağlamak için var gücümüzle mücadele ediyoruz. KOSGEB, Vakıf pazarlama, Konya Teknik Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Afyon Sağlık Bilimler Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi Necmettin Erbakan Üniversitesi çalışanları, Özel Sektörde ise Metro Gross, H&M, Elise, Başaran gibi mağazaları genel merkezimiz ile koordineli çalışarak sendikamız bünyesine kattık. Böylece bir önceki genel kurulda Konya Şubemizin üye sayı 3 bin civarında iken bugün üye sayımız 7 bine yaklaşmıştır. Örgütlendiğimiz her işyerinde imzaladığımız toplu iş sözleşmeleri başyarıyla sonuçlanıyor. Koop-İş Konya Şubesi olarak üye sayımızı artırmaya ve büyümeye devam edeceğiz” dedi.

KOOP İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar da “Ülke genelindeki Koop-İş Şubeleri’nin özverili çalışmaları sonunda üye sayımız 109 bine ulaştı. Bu rakam Türk-İş bünyesindeki sendikalar arasında en çok üyesi olan 3. sendika unvanına ulaşırken, ülke genelinde sendikalar arasında ise 6. sırada yer alıyoruz. Bu da bizim haklı gururumuz oldu” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının tamamlamasının ardından tek liste ile girilen KOOP-İş Konya Şubesi 14. Genel Kurulunda mevcut başkan Rafet Durmaz, delegelerin tamamının oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi.

Seçim sonucunda bir teşekkür konuşması yapan Başkan Rafet Durmaz “Sendikal faaliyetlerimize kaldığımız yerden itibaren çalışmalarımızı artırarak devam edeceğiz. Hedef başarı, bunu da hep birlikte yaparak kazanacağız ” dedi. Koop-İş Konya Şubesi Başkanı Rafet Durmaz, Genel Başkan Eyüp Alemdar’a Mevlana figürü olan bir tablo hediye etti.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim