Tuğba Korkmaz Yatırım Danışmanlık, emlak sektöründe her geçen gün büyüyerek adından söz ettirmeye devam ediyor. Kurumsal kiralamadan arsa alım satımına kadar sektördeki bütün alanlara verdiği hizmetle müşterilerinin güvenini kazanan Tuğba Korkmaz Yatırım Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Tuğba Korkmaz, “Bizi sektördeki diğer kurumlardan ayıran en belirgin şey; gayrimenkul satışının yanında danışmanlık hizmeti de veriyor olmamız. Müşterilerimiz, hizmet tekrarı için bize başvurduklarında, sektördeki farkımız ve kalitemiz ortaya çıkıyor. Bu bizim için büyük bir gurur kaynağı.” ifadelerine yer verdi.

TECRÜBE AKTARILIYOR!

Sigorta işiyle başladığı sektörde, gelen talepler doğrultusunda emlak sektörüne yöneldiğini ifade eden Korkmaz, emlak işine başlangıç hikayesini aktardı. Korkmaz, “Birkaç firmada çalışarak sektörün spesifik yönlerini öğrendikten sonra Mevlüt Karadeniz Bey’in firması olan KMR Karadeniz İnşaat Emlak bünyesinde 8 kişilik bir ekiple çalışmaya başladım. 3 arkadaş olarak kurduğumuz 19 Yapı ve Gayrimenkul Şirketinde de gerekli deneyimi edindikten sonra müşterilerimin verdiği güvenle, Tuğba Korkmaz Yatırım Danışmanlık olarak yola çıktım. 2019 yılından beri hizmet vermeye devam ediyoruz.” diye konuştu.

BAŞARININ GÖSTERGESİ, ‘MÜŞTERİLERİ’

9 yılın vermiş olduğu tecrübeyle emlak sektörünün Konya’daki örnek şirketlerinden Tuğba Korkmaz Yatırım Danışmanlık, kendini yenileyerek başarılı işlere imza atıyor. Verdiği güvenle müşteri portföyüne her geçen gün yenilerini ekleyen Şirket, uzman kadrosuyla Konya dışında da işler yaparak ismini Türkiye’ye duyuruyor. Sektörde rakiplerinin aksine satışta şeffaf davranarak, başarısının sırrını ‘dürüstlükten doğan güven’ olarak adlandıran Tuğba Korkmaz Yatırım Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Tuğba Korkmaz, “Müşteri mülkü beğendiği halde, alıcı ile mal sahibini bir araya getirmek istemeyen arkadaşların aksine, biz bütün süreci şeffaf bir şekilde yürütüyoruz. Müşterilerimizin hiçbir şekilde şüphe içinde kalmamaları için satış işlemi sonrası elden kapora teslim almıyor, tapu sahibinin hesap numarası üzerinden işlem yapıyoruz. Pazarlığımız ve alacağımız hizmet bedelini gizlemeden, alıcı ve satıcıyı memnun ediyoruz. Bizim için öncelik, müşteri memnuniyeti çünkü bunu elde ettiğimizde başarı ve maddi kazanç peşinden geliyor. Müşterilerimizin memnuniyetini de bize hizmet tekrarı için başvurduklarında anlıyoruz. 3-4 yıldır görüşmediğimiz müşterilerimiz bile ilerleyen yıllarda işleri oldukları zaman bizi tercih ediyorlar. Bu bizim için büyük bir gurur kaynağı.” ifadelerini kullandı.

SEKTÖRDEN FARKLI OLARAK DANIŞMANLIK HİZMETİ!

Ticari gayrimenkulden arsa alım satımına kadar bütün sektöre hâkim yapısıyla dikkat çeken Korkmaz, Tuğba Korkmaz Yatırım Danışmanlık olarak yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi. Korkmaz, “Uzmanlık alanım olan sanayi sektörü ve ticari gayrimenkul ağırlıklı çalışıyoruz. Bu kapsamda şehir dışında çalıştığımız yerler de oluyor. İnternet siteleri ya da şehir dışındaki sektörden arkadaşlar aracılığıyla zaman zaman güzel işler yapıyoruz, birebir ilgilendiğimiz satışlar da oluyor. Çalışma arkadaşlarımızdan her biri alanında uzman ekiple de konut, arsa, arazi satış ve kiralama hizmetlerinde de müşterilerimize yardımcı oluyoruz. Bunun yanında müteahhit firmalarıyla da çalışarak arsa alımından proje satış süresince satışlara destek ve danışmanlık hizmeti veriyoruz.” dedi.

İLK HEDEF, TİCARİ SATIŞ OFİSİ

Sanayi bölgesinde bir ofis açma planlarının da hedefleri arasında olduğunu belirten Korkmaz, “Şu anda tek bir ofis üzerinden 5 kişilik, alanlarında uzman bir kadroyla çalışıyoruz. Büsan Organize Sanayi Sitesine bir ofis açarak, asıl uzmanlığım olan ticari gayrimenkulü sanayi bölgesine taşımayı ve konut, arsa satış hizmetlerini de şimdi ki ofisimizden olmak üzere iki ayrı ofisten işleri yürütmeyi planlıyoruz. Yeni ofisimizle birlikte istihdam sayımızı da artırarak müşterilerimize daha fazla zaman ayırma imkânımız olacak.  İnşallah 2023 yılında bu hedefimizi de gerçekleştirmiş olacağımızı umut ediyorum. Daha sonra gayrimenkul sektörünün canlı olduğu iller arasında yer alan Antalya ve Ankara’da ofis açmayı düşünüyorum. Özellikle Antalya’da büyük projelere imza atan Konyalı müteahhitlerimizden de talep alıyoruz. En kısa zamanda şehir dışı ofislerimizi açmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

‘GAYRİ RESMİ FİRMALAR SEKTÖRÜN EN BÜYÜK SORUNU’

Sektörün sorunlarından bahseden Korkmaz, “Bizimle iletişime geçen emlakçılara ilk yönelttiğimiz soru, vergi levhalarının olup olmadığı yönünde oluyor. Bizim en büyük sıkıntımız, gayri resmi çalışan emlakçılar. Bir mesleki yeterliliğe sahip olmadan hatta bir iş yeri bile yokken bu işi yürüten insan sayısının fazlalığı bizi rahatsız ediyor. Bu şekilde hiçbir gider ve masrafı olmadan bizden çok kazanan şahıslar oluyor. Bu konu, bizim sektörümüzdeki diğer çalışan arkadaşların sorunu olduğu gibi vatandaşların da sorunu haline geldi. Son dönemlerde kapora bedeli elden alınarak, bir ev 3 kişiye birden satılarak insanlar mağdur ediliyor. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Vatandaşları da bu konuda uyarıyoruz, gayri resmi iş yapan insanlara kesinlikle güvenmesinler.” ifadelerine yer verdi.

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim