Ülkemizin yaşadığı depremlerin ardından Konya’daki siyasi partilerin il başkanları mesaj yayımlayarak birlik ve beraberlik içerisinde bu yaraların sarılacağına dikkat çektiler.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası açıklamalarda bulundu. Depremin Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Adıyaman, Adana, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Kilis’i de etkilediğini belirten Başkan Angı, enkaz altında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Deprem sonrası 4. seviye alarm verildiğini hatırlatan Başkan Angı, “Bugün Türkiye olarak maalesef üzücü bir güne uyandık. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen depremlerde canlarımızı kaybetmenin büyük acısını yaşıyoruz. Temennimiz vefat sayısının daha da artmaması yönünde. Rabbim hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet eylesin, yaralılarımıza acil şifalar versin” dedi.

‘HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ’

Depremin ilk anından itibaren devletin tüm imkânları ile seferber olduğunu dile getiren Başkan Angı, “Ülkemizin dört bir yanından yardım ekiplerimiz hızlı bir şekilde bölgeye ulaştı. Bakanlıklarımız, valiliklerimiz, jandarma ve AFAD ekiplerimiz dâhil birçok ekibimiz görev başında. Biz de Konya’da depremin ilk anından itibaren süreci sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz yardım ekiplerini bölgeye yönlendirdi. 81 araç ve 229 personelimiz ilk etapta bölgeye gönderilmiş durumda. Devlet-millet işbirliğiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Allah’ın izniyle bu zor günleri de aşacak, yaralarımızı hızla saracağız. Konya olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Vatandaşlarımızın Kızılay kan merkezlerine kan bağışında bulunmalarını tekrar hatırlatıyoruz. Yaşanan depremler nedeniyle tüm ülkemize ve milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diye konuştu.

DEVLETİMİZ SEFERBER OLDU

Milliyetçi Hareket Partisi Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, depremden dolayı tüm ülkeye geçmiş olsun dileklerini iletti. Devletin tüm imkanlarıyla depremden etkilenen şehirlerde çalışmalarını yürüttüğünü belirten Başkan Karaarslan, şunları kaydetti, “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan Rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dilerim. Tüm milletimizin başı sağolsun. Temennimiz başka can kaybı yaşanmamasıdır. Devletimiz tüm imkanları ile deprem bölgesindedir.

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin talimatlarıyla, deprem bölgelerinde incelemelerde bulunmak ve aziz milletimizin yaşadığı sıkıntıları paylaşmak üzere Genel Başkan Yardımcımız, Ankara Milletvekili Sadir Durmaz başkanlığında, Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan ve Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’dan oluşan bir heyet görevlendirilmiştir.MHP Konya olarak İl Yönetim Kurulumuzu acil toplantıya çağırarak neler yapabileceğimizi konuşacağız. Depremin yaşandığı illerimizle sürekli irtibat halindeyiz yakından takip ediyoruz. Tekraren Milletimizin Başı Sağolsun.”

YAMAN: BİRLİKTE YARALARIMIZI SARACAĞIZ

CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman mesajında, "Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ilimizde hissedilen deprem nedeniyle acımız büyüktür. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Bu felaketi en az hasarla atlatmak için dua ediyoruz. Tüm gücümüzle milletimizin yanındayız. Depremde hayatına kaybedenlere Allah'tan rahmet dilerken, ailelerine, halkımıza başsağlığı dileyerek, yaralı olan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Gün birlik olma günüdür. Birlikte yaralarımızı saracağız. İl başkanlığı olarak başlattığımız yardım kampanyamızla da depremin yaşadığı illerimize ulaştırarak, elimizden geleni yapacağız. Onların acılarını paylaşacağız. Kalbimiz ve gönlümüz onlarla birlikte olacaktır" dedi.

"DUALARIMIZ, ENKAZ ALTINDAKİ VATANDAŞLARIMIZIN SAĞ ÇIKMASIDIR"

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca mesajının devamında şunları ifade etti: “Çok sayıda ilimizi etkileyen depremle ilgili üzücü haberleri endişeyle takip ediyoruz. Bu büyük felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Dualarımız, enkaz altındaki vatandaşlarımızın sağ çıkmalarıdır. Deprem meydana gelen tüm illerimizde vefat eden vatandaşlarımıza Allah (C.C.)’tan rahmet, ve ailelerine ve ülkemize başsağlığı dilerken, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimiz elbirliğiyle bu sıkıntıyı aşacaktır. Allah'tan böylesine acıları ülkemize yaşatmasını niyaz ediyorum " dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim