Ankara Büyükşehir Belediyesi 65 yaş üzeri vatandaşların toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmasını sağlayan kartları geçici olarak iptal ettiğini duyurdu. 

Belediyeden yapılan açıklamada, "Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak kabul edilen Covid-19 virüsü ile mücadele kapsamında ülkemizde de olağanüstü bir süreç yaşanmaktadır.

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun "Belediye başkanının görev ve yetkileri" başlıklı 38'inci maddesinin m bendi "Belde halkının huzur, esenlik, sağlık ve mutluluğu için gereken önlemleri almak" hükmünü amirdir.

Başka yaşı ileri vatandaşlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın salgın hastalıklardan korunması amacıyla 65 YAŞ VE ÜZERİ VATANDAŞLARIMIZIN TÜM TOPLU TAŞIM ARAÇLARINDAN ÜCRETSİZ YARARLANMASI UYGULAMASI ANKARA'DA GEÇİCİ OLARAK ASKIYA ALINMIŞTIR." denildi. 

Sosyal medya hesabından karara ilişkin paylaşımda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş mesajında "Kıymetli hemşehrilerim, 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarımızdan ücretsiz yararlanması uygulaması kentimizde geçici olarak askıya alınmıştır. Torunlarınızın talepleriyle bu önlemi aldık. Sevgili büyüklerimiz, sizi seviyor ve güvende olmanızı istiyoruz." dedi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ardından İzmir'de de benzer yönde adım atıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi 65 yaş üzeri vatandaşların toplu taşımadan ücretsiz yararlanma uygulamasını askıya aldı. 

Editör: TE Bilişim