TÜİK bünyesinde Alo 124 (TÜİK) çağrı merkezi, vatandaşlara daha güvenilir, daha kolay ve daha kaliteli iletişim kurmak amacıyla kuruldu. TÜİK’ten yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: “Alo 124 çağrı merkezi aracılığı ile cevaplayıcılar veya  kullanıcılar  TÜİK’e hızlı erişim sağlayacaktır. Anket çalışmaları ile  ilgili  bilgileri 124 hattı üzerinden hızlıca elde edebileceklerdir. 

Bilgi talepleri, internet sitemizin  yanı sıra Alo 124 üzerinden daha  hızlı karşılanabilecektir. Veri gizliliği ve veri güvenliği  hususlarında Karşılama Ses Kaydı ile bilgilendirilebileceklerdir.
Ayrıca, TÜİK için inovasyon projeleri kapsamında yer alan Alo 124  ile çağın gereksinimlerine uygun olarak  web (CAWI) ve yüz yüze  görüşme (CAPI) veri derleme yöntemlerimize ek olarak telefon ile veri  derleme yöntemi (CATI) eklenmiştir.

Çağrı Merkezimizle  kaliteli ve kontrollü bir iletişimin  sağlanması, verimliliğin arttırılması, düzenli ve sürekli veri  akışının sağlanmasının yanı sıra hizmetlerin iyileştirilmesi yönünde  cevaplayıcılar/kullanıcılardan geribildirimlerin daha hızlı alınması  ve vatandaşlarımızın memnuniyetinin artırılması hedeflenmektedir.

TÜİK Alo 124 çağrı merkezi, hafta sonu ve resmi tatil günleri  hariç olmak üzere haftaiçi 09:00 – 18:00 saatleri arasında hizmet  vermektedir. İletişim merkezimize gelen tüm çağrılara deneyimli kurum  personellerimiz doğrudan cevap vermekte ve ilk görüşmede talepler  sonuçlandırılmaya çalışılmaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu’na Alo 124 (TÜİK) çağrı merkezi aracılığıyla iletişime geçebileceğiniz gibi,  www.tuik.gov.tr internet adresimizden de bize erişebilirsiniz. ”

Editör: TE Bilişim